"Dark Web Cannibal" veroordeeld tot 40 jaar gevangenisstraf

Published on 27 October 2020 at 10:17

Rechter Michael Truncale van het Amerikaanse district veroordeelde een man uit Texas tot 480 maanden gevangenisstraf op beschuldiging van kinderuitbuiting in verband met een post op een niet bekendgemaakte onion-server.

Alexander Nathan Barter, 23, uit Joaquin, Texas, werd in 2018 gearresteerd nadat hij op een geheime site op het darkweb had gepost dat hij wilde proberen mensen te doden en op te eten. "Ik zou graag necrofilie en kannibalisme proberen, en zien hoe het voelt om een ‚Äč‚Äčleven te nemen. Als je bereid bent je door mij te laten vermoorden, als je in de VS bent (bij voorkeur in het zuiden) en met de auto kunt reizen, neem dan contact met me op, ”schreef Barter. De post trok de aandacht van een undercover wetshandhavingsambtenaar.

 

\De agent, die zich voordeed als de vader van een 13-jarig meisje, nam contact op met Barter. De undercover LE vertelde Barter dat hij zijn dochter graag aan Barter wilde aanbieden. Tussen 9 oktober 2018 en 19 oktober 2018 wisselden Barter en de undercoveragent een reeks berichten uit. In de berichten toonde Barter herhaaldelijk zijn interesse in het verkrachten, vermoorden en opeten van het 13-jarige kind.

 

Barterl vertelde de undercover agent zijn plannen om de dochter van de officier te vermoorden. Hij zei tegen de officier dat hij hem op een bepaalde locatie in een andere staat moest ontmoeten. Hij zei ook tegen de undercoveragent dat hij een brandertelefoon en nieuwe kleren moest kopen om na de moord te dragen.

 

Op 19 oktober 2018 arriveerde Barter op het afgesproken ontmoetingspunt in Joaquin, Texas. Rechtshandhaving arresteerde hem bij aankomst. De arresterende agenten vonden naar verluidt een mes, een vuilniszak, een mobiele telefoon en een tablet bij hem.

 

Amerikaanse advocaat Stephen J. Cox:

“Zoals dit huiveringwekkende geval aantoont, is online praten niet altijd gewoon praten. De constante waakzaamheid van onze wetshandhavingspartners heeft voorkomen dat een boosdoener een gelijkgestemde medeplichtige vond en zijn gruwelijke plan verwezenlijkt. Deze zaak is een ontnuchterende herinnering aan hoe de dappere mannen en vrouwen van de wetshandhaving het ergste van het ergste onder ogen zien in de engste scenario's. "

 

Op 20 december 2019 pleitte Barter schuldig aan poging tot dwang en verleiding van een minderjarige en de verspreiding van kinderpornografie voor de Amerikaanse magistraat Rechter Keith Giblin. Ruilhandel stemde ermee in om voor elke telling te worden veroordeeld tot 240 maanden gevangenisstraf. Zijn verdediging vroeg de rechtbank om hem te veroordelen tot in totaal 20 jaar gevangenisstraf, maar de aanklager vroeg hem veroordeeld te worden tot 40 jaar gevangenisstraf.

 

Op 17 september 2020 koos rechter Truncale de kant van de vervolging en veroordeelde hij Barter tot 40 jaar gevangenisstraf. Hij veroordeelde hem ook tot een leven lang onder toezicht eenmaal vrijgelaten.

 

Team Coinpower


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.