Campagnewebsite van president Donald Trump gehackt, de hackers vragen om Monero

Published on 28 October 2020 at 10:31

Hackers vroegen mensen om Monero (XMR) te sturen om mee te stemmen of ze de gehackte informatie over de Amerikaanse president Trump moesten onthullen na het hacken van zijn campagnewebsite.

Een onbekende hackersgroep had naar verluidt eerder op de dag een van de campagnewebsites van president Donald Trump gecompromitteerd. De aanval leek op een cryptocurrency-zwendel, waarbij de daders om betalingen vroegen die via Monero was overgemaakt. Dertig minuten na de hack liet het team van de president weten dat ze de controle hadden teruggewonnen en dat er geen gevoelige informatie onthuld was.

 

Volgens het Forbes-rapport vertoonde de About-pagina van de website donaldjtrump.com uren geleden een verdachte tekst. Met verschillende typefouten stond er geschreven dat “deze site in beslag werd genomen. de wereld heeft genoeg van het nepnieuws dat dagelijks wordt verspreid door president Donald J. troef."

 

De aanvallers legden verder uit dat ze toegang hebben gekregen tot informatie waaruit blijkt dat de Amerikaanse president en zijn team erbij betrokken zijn geweest en zelfs verschillende massale samenzweringen hebben geleid. Ten eerste gaven ze de 'trump-gov' de schuld van de oorsprong van het coronavirus.

 

De beschuldigingen hielden daar niet op. De daders zeiden dat de regering-Trump samenwerkt met buitenlandse partijen om de komende verkiezingen van 2020 te manipuleren.

 

Ze stonden erop dat het bewijs ter ondersteuning van de beschuldigingen kwam na het in gevaar brengen van de website en het verzamelen van de nodige informatie.


Monero (XMR)
De aanvallers vroegen de websitebezoekers of ze dit bewijs wilden ontvangen. Eigenlijk was de uiteindelijke beslissing aan hen, en de bezoekers konden de privacycoin Monero gebruiken om te stemmen.

 

Ze hadden de mogelijkheid om XMR naar twee adressen te sturen - de eerste was  "ja, deel de gegevens", terwijl de tweede keuze was - "nee, deel de gegevens niet".

Na een niet bekendgemaakte deadline beloofden de aanvallers “de fundsen te gebruiken om de wil van de wereld uit te voeren. In beide gevallen zullen we u informeren. "

 

Het is nog steeds onbekend wie er achter de aanval zat. Het is echter vermeldenswaardig dat de beruchte hackersgroep REvil onlangs heeft aangekondigd dat ze zijn overgestapt van Bitcoin naar Monero als hun primaire betaalmethode.

 

Er zijn Geen feitelijke gegevens blootgesteld
Ondanks de beweringen van de daders dat ze toegang hebben gekregen tot gevoelige en compromitterende informatie van de website, weerlegde een woordvoerder van het Witte Huis hun beweringen.

 

'Eerder vanavond werd de campagnewebsite van Trump onleesbaar gemaakt en we werken samen met wetshandhavingsinstanties om de bron van de aanval te onderzoeken. Er is geen blootstelling aan gevoelige gegevens omdat deze niet daadwerkelijk op de site worden opgeslagen. " - zei Tim Murtaugh, communicatiedirecteur van Trump.

 

Zoals duidelijk te zien is hebben de hackers een politieke agenda en zijn de daders natuurlijk niet ver te zoeken. Waarschijnlijk gewoon de tegen partij van Trump die hier achter zit. 

 

Team Coinpower


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.