De geheime dienst betaalt Coinbase voor blockchain-analysesoftware

Published on 28 October 2020 at 18:14

De geheime dienst betaalt Coinbase voor blockchain-analysesoftware. De Amerikaanse geheime dienst koopt blockchain-analysesoftware van Coinbase, een bekende digitale Exchange.

Volgens openbaar beschikbare uitgavengegevens van de Amerikaanse overheid heeft de Amerikaanse geheime dienst eerder dit jaar een vierjarig contract toegekend aan Coinbase voor toegang tot Coinbase Analytics, de interne blockchain-analysesoftware van het bedrijf.

 

Een afbeelding van het verplichte bedrag zoals gedefinieerd in het contract is $ 49.000,00
Het verplichte bedrag zoals gedefinieerd in het contract is $ 49.000,00 Volgens The Block heeft het bedrijf Coinbase Analytics gemaakt na de overname van Neutrino, een blockchain-intelligentieplatform, in 2019.

 

Coinbase Analytics-gegevens zijn volledig afkomstig van online, openbaar beschikbare gegevens en bevatten geen persoonlijk identificeerbare informatie voor iemand, ongeacht of ze Coinbase gebruiken of niet. Coinbase Analytics is een blockchain-analyseproduct dat we intern gebruiken voor compliance en wereldwijde onderzoeken.

 

Het is een belangrijk hulpmiddel om aan onze wettelijke vereisten te voldoen en het geld van onze klanten te beschermen. We hebben Coinbase Analytics ontwikkeld met technologie van de overname van Neutrino. Coinbase biedt dit product ook aan financiële instellingen en wetshandhavingsinstanties ter ondersteuning van compliance- en onderzoekssituaties. Deze tool biedt hen alleen gestroomlijnde toegang tot openbaar beschikbare gegevens en op geen enkel moment hebben ze toegang tot interne of klantgegevens van Coinbase.

 

Andere wetshandhavingsinstanties in de Verenigde Staten willen ook licenties kopen voor Coinbase Analytics. De IRS beschreef hun interesse in de software in een federale contractmogelijkheid.

 

Naarmate wetshandhavingstechnieken evolueren en andere cryptocurrencies worden geaccepteerd, gebruiken criminelen andere soorten cryptocurrencies, niet alleen Bitcoin, om hun misdaden te vergemakkelijken. Naast de Bitcoin Blockchain maakt Coinbase Analytics (voorheen Neutrino) de analyse en het volgen van cryptocurrency-stromen over meerdere blockchains mogelijk die criminelen momenteel gebruiken.

 

Coinbase Analytics biedt ook een aantal verbeterde wetshandhavingsgevoelige mogelijkheden die momenteel niet worden aangetroffen in andere tools op de markt. Deze actie resulteert in een inkooporder met vaste prijs, prestatieperiode: één basisjaar vanaf de datum van toekenning met één optie van 12 maanden.

 

Na artikelen van Bitcoin.com en The Block plaatste Brian Armstrong, CEO van Coinbase, een reeks tweets over Coinbase Analytics.

 

Blockchain-analysesoftware is niets nieuws - bestaat al een hele tijd - het gebruikt openbaar beschikbare gegevens om cryptotransacties te traceren - meestal om slechte actoren te vangen.

 

Uitwisselingen die verbindingen onderhouden met het bestaande financiële systeem (d.w.z. de mogelijkheid om uw bankrekening te verbinden, overboekingen te doen, enz. Zodat u fiat naar crypto kunt omzetten) moeten de AML-wetten volgen, en dit omvat vaak het gebruik van blockchain-analysesoftware voor transactiemonitoring.

 

Er is veel dat beter zou kunnen zijn aan de bestaande AML-wetten, en we hebben ze niet gemaakt - maar dat zijn de regels om legaal een fiat aan crypto-uitwisseling uit te voeren.

 

In het begin begon Coinbase met het gebruik van enkele van de bestaande blockchain-analyseservices die er zijn. Dit werkte goed, maar het probleem was dat we het niet leuk vinden om gegevens met derden te delen wanneer we dit kunnen vermijden, en ze ondersteunden niet alle functies / ketens die we nodig hadden. Dus realiseerden we ons op een gegeven moment dat we deze mogelijkheid in huis moesten nemen.

 

Een foto van de geheime dienst die het contract heeft gegund via het Department of Homeland Security
De geheime dienst heeft het contract gegund via het Department of Homeland Security. Dit deden we via een overname (die eerlijk gezegd niet zo goed ging, en we moesten een aantal teamleden uitfietsen). Maar we hebben het team opnieuw kunnen opbouwen en deze functionaliteit intern kunnen opzetten.

 

Het is duur om deze mogelijkheid te bouwen en we willen de kosten terugverdienen. Er is een bestaande markt voor blockchain-analysesoftware, dus we verkopen deze ook aan een handvol mensen. Het helpt ons ook om relaties op te bouwen met wetshandhaving, wat belangrijk is voor het kweken van cryptovaluta.

 

Vooral als je wilt dat er na verloop van tijd meer fiat in de wereld in crypto stroomt (zoals ik). Blockchain-analysesoftware verzamelt in wezen alleen openbaar beschikbare gegevens die al op de blockchain staan, in een poging deze te ordenen om deze nuttiger te maken.

 

Als mensen echte privacy willen, is dat waar privacymunten voor zijn. Ik ben een fan van privacymunten omdat ik vind dat iedereen meer financiële privacy zou moeten hebben. Het zal vergelijkbaar zijn met hoe het internet in de loop van de tijd van HTTP naar HTTPS is verhuisd.

 

Of Coinbase nu blockchain-analysesoftware verkoopt of niet, transacties op openbare blockchains zijn nog steeds traceerbaar door een groot aantal mensen.

 

Wij (bij Coinbase) voelen ons hier vaak enigszins tussenin - we onderhouden relaties met zowel de traditionele financiële wereld als de nieuwe cryptowereld, omdat we als een brug tussen beide fungeren. Deze groepen hebben soms verschillende ethos, maar het is belangrijk dat we die brug bieden om de stroom van fiat en crypto aan de gang te houden.

 

Ik zie af en toe mensen in de digitale valuta-industrie de waarde van compliance in twijfel trekken. Hiermee bedoel ik het werken met toezichthouders, de wet ... dat is de enige manier waarop we een echt crypto-naar-crypto-economie kunnen bereiken die allerlei nieuwe verbeteringen kan hebben (inclusief betere financiële privacy).

 

Team coinpower


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.