De centrale bank van China zegt dat het heeft geholpen om gokwebsites te bestrijden die USDT gebruikten om geld wit te wassen

Published on 29 October 2020 at 21:19

De People's Bank of China (PBoC) zei dat het heeft opgetreden tegen illegale online gokactiviteiten waarbij cryptocurrencies worden gebruikt voor grensoverschrijdende kapitaalstromen.

De centrale bank publiceerde donderdag een blogpost op WeChat waarin haar recente inspanningen werden beschreven om wetshandhavers te helpen om online gokbedrijven te vernietigen.

 

Deze sites worden meestal opgezet via overzeese servers en gebruiken verschillende manieren om binnenlandse gebruikers de Chinese kapitaalcontrole te laten omzeilen en geld in het buitenland over te schrijven, aldus de centrale bank.

 

In een recent geval hielp de PBoC-vestiging in de stad Huizhou in de provincie Guangdong de lokale politie bij het opsporen van drie goksites en arresteerde 77 verdachten die USDT gebruikten bij grensoverschrijdende transacties om hun opbrengsten wit te wassen - ter waarde van bijna 120 miljoen yuan, of $ 18 miljoen , volgens de post.

 

"De zaak betreft niet alleen bankoverschrijvingen, maar ook virtuele valuta en is 'witgewassen' via meerdere lagen, zodat de kapitaalstroom buitengewoon ongrijpbaar was", aldus de blogpost.

 

Deze zaken vormen de afgelopen maanden een veel breder onderzoek door de Chinese autoriteiten naar illegale economische activiteiten die er blijkbaar toe hebben geleid dat de bankrekeningen van veel Chinese crypto-over-the-counter-handelaars door de wetshandhaving zijn bevroren.

 

Afgelopen zomer begonnen sommige crypto-OTC-handelaren op sociale media te posten over het vastlopen van bankrekeningen omdat het geld dat ze ontvingen verband hield met activiteiten zoals Ponzi-schema's, online gokken en telecommunicatiefraude.

 

Destijds werd gemeld dat dergelijke acties werden ondernomen door de politie in de Chinese provincie Guangdong en dat de schaal enkele duizenden mensen zou kunnen treffen.

 

De situatie is sindsdien geëscaleerd, waarbij crypto-OTC-handelaren door de politie in hechtenis werden genomen om te helpen bij witwasonderzoeken, met de bewering dat hun OTC-desks mogelijk fiat-to-crypto-transacties voor illegale activiteiten mogelijk hebben gemaakt.

 

Team Coinpower


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.