De gemiddelde transactiekosten voor Bitcoin zijn deze week gestegen naar het hoogste niveau sinds 2018

Published on 29 October 2020 at 21:33

De transactiekosten op het bitcoin-netwerk zijn op hun hoogste punt sinds begin 2018

volgens beschikbare netwerkgegevens - een ontwikkeling die zich voordoet temidden van recente opwaartse prijsactie voor de cryptocurrency.

 

De laatste beweging in bitcoin-netwerkkosten lijkt te zijn begonnen op 26 oktober, toen de prijs van bitcoin schommelde rond het niveau van $ 13.000. De activiteit met hoge vergoedingen bereikte een piek op 28 oktober, waarbij de kostenstijging voor 29 oktober vergelijkbaar was met wat er op 27 oktober plaatsvond. Op het moment van de pers handelt bitcoin in handen rond $ 13.439.

 

Dataproviders laten zien dat gebruikers de lat hoger leggen in een poging hun transacties snel af te ronden. Bitinfocharts-gegevens geven bijvoorbeeld aan dat de gemiddelde transactiekosten op 28 oktober boven de $ 11 uitkwamen - het hoogste niveau sinds eind januari 2018. De site toont een gemiddelde transactiekost van $ 6,88 voor die datum.

 

GlassNode merkte dinsdag op dat het percentage inkomsten uit miners uit vergoedingen was gestegen en het hoogste niveau bereikte sinds januari 2018.

 

Hogere transactiekosten zijn niet abnormaal voor zover het netwerk is ontworpen. De transactieblokruimte is eindig, en bitcoin-gebruikers die strijden om hun betalingen bevestigd te krijgen, kunnen steeds hogere vergoedingen toevoegen om ze aantrekkelijker te maken voor miners. Deze zomer ondervond het Ethereum-netwerk een verbluffende prijsverhoging omdat het netwerk intensief werd gebruikt.

 

Een maatstaf voor de congestie van het netwerk is het aantal niet-bevestigde transacties dat wacht op opname in een blok.

 

Het aantal onbevestigde transacties in de bitcoin mempool - een soort wachtruimte waar transacties landen voordat ze aan een transactieblok worden toegevoegd - steeg op 28 oktober tot ongeveer 156.000, het hoogste niveau sinds januari 2018, volgens Johoe's Bitcoin Mempool Statistieken.


Kort samengevat het netwerk is overbelast en we zijn pas net boven de $13.000 uitgekomen. 

Team Coinpower 
«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.