Iraanse autoriteiten Loeren op Bitcoin (BTC) voor betaling van import

Published on 30 October 2020 at 19:43

De Iraanse regering heeft het voor bitcoin (BTC) miners in het land verplicht gesteld om hun coins aan de staat te verkopen, zodat autoriteiten de digitale valuta kunnen gebruiken om te betalen voor import te midden van verlammende internationale sancties, volgens rapporten van 30 oktober 2020

Iran In de hoop op Bitcoin

Hoewel Iran een van 's werelds rijkste landen is als het gaat om de productie van ruwe olie en aardgas, is de economie van de Islamitische Staat bijna verlamd door internationale sancties en door de COVID-19-pandemie die de dagelijkse olieproductie deed crashen van 3,1 miljoen vaten tot slechts 1,9 miljoen.

 

In een poging om zijn economische tegenspoed te verlichten en geld te genereren voor de betaling van invoer, hebben het Ministerie van Energie en de Centrale Bank van Iran een wetgeving ingevoerd die het verplicht stelt voor geregistreerde bitcoin-miners in de regio om hun coins te verkopen aan de staat.


Er zal aan worden herinnerd dat de regering van Iran in augustus 2019 officieel cryptocurrency-mining activiteiten heeft gelegaliseerd en het voor miners verplicht heeft gesteld om de benodigde licentie van het ministerie van Industrie, Mijnbouw en Handel te verkrijgen.


Volgens bronnen die dicht bij de laatste ontwikkeling staan, heeft Iran, dat onlangs zijn primaire reservevaluta veranderde van de Amerikaanse dollar naar de Chinese yuan, aangezien het geen toegang meer heeft tot zijn USD-reserves, zijn deviezenreserves de afgelopen tijd met meer dan 33 procent zien instorten. 24 maanden en het zoekt nu naar manieren om zijn slinkende fortuin om te keren.

 

Hoewel bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies totaal verschillen van wereldwijde fiatvaluta's, hoopt de Iraanse regering dat het grenzeloze karakter van de eerste het voor haar gemakkelijker zal maken om haar internationale handelspartners te betalen.
Hoewel de regering nog meer details over de verhuizing moet vrijgeven, heeft het CBI echter laten doorschemeren dat de miners de crypto's rechtstreeks naar specifieke kanalen moeten sturen die aan hen zullen worden verstrekt.


Nu de prijs van bitcoin (BTC) Weer flink stijgt, valt nog te bezien of de Iraanse regering de coins van miners tegen een redelijke prijs kan kopen, waardoor de deal voor iedereen een win-win-scenario wordt. 


De houding van Iran ten aanzien van crypto blijft onduidelijk, aangezien de regelgeving van de regering met betrekking tot de snelgroeiende digitale activaklasse niet als volledig ontvankelijk kan worden omschreven, maar de nieuwe alliantie zou de zaken kunnen veranderen, vooral als de natie met succes de nadelige effecten van haar internationale sanctie via bitcoin opvangt.

 

Team Coinpower 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.