Bitcoin weer gecensureerd op Facebook

Published on 1 November 2020 at 12:20

Facebook is begonnen met het censureren van berichten met de Bitcoin-hashtag. Facebook-berichten - video's, foto's en zelfs berichten - met de Bitcoin-hashtag in de beschrijving worden geblokkeerd om bij een groter publiek te komen.

Gebruikers over de hele wereld hebben gemerkt dat wanneer ze de Bitcoin-hashtag gebruiken, de socialemediagigant een prompt geeft waarin wordt uitgelegd dat "dergelijke berichten tijdelijk worden verborgen". De prompt zou verder uitleggen dat dit wordt gedaan om de Facebook-gemeenschap veilig te houden.

Hashtags over andere cryptovaluta, drugs en wapens kennen echter geen enkele vorm van censuur. Facebook staat erom bekend een niet zo vriendelijke houding tegenover Bitcoin te hebben.

Gebruikers van de sociale mediasite gingen op Twitter om de censuur op BTC aan de kaak te stellen. Twitter en zijn eigenaar, Jack Dorsey, hebben een gunstige instelling gehad ten opzichte van het populaire crypto-activum.

Jack heeft op verschillende momenten ook gesproken over de belangrijke rol die de munt zou spelen in de toekomst van financiën. Een van zijn bedrijven, Square, heeft momenteel 1% van zijn totale activa in BTC.

Het beleid van Facebook ten aanzien van Bitcoin

Facebook kondigde in 2018 zijn voornemen aan om zijn beleid inzake cryptocurrencies en Initial Coin Offerings (ICO) te wijzigen.

Facebook maakte via een blogpost bekend dat het crypto-activa zoals Bitcoin schadelijk vond voor de belangen van zijn gebruikers. En als zodanig zouden blogposts die reclame maken voor cryptocurrencies en dergelijke worden verboden.

Dit veroorzaakte echter een enorme hoeveelheid terugslag op Facebook die hun handen dwong de censuur op te heffen.

Tijdens deze periode kondigde Facebook ook aan dat het bezig was met zijn eigen cryptocurrency-project: Libra.

Momenteel is Facebook doorgegaan met het censureren van hashtags die Bitcoin bevatten. Andere crypto-activa zoals Ethereum, Cardano, One Coin, Auricoin en Hex hebben geen enkele vorm van censuur.

Facebook moet nog een verklaring vrijgeven over waarom het ervoor heeft gekozen om hashtags gerelateerd aan BTC te censureren.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.