Een half miljard teruggetrokken uit Huobi terwijl China de oorlog tegen Bitcoin intensiveert

Published on 3 November 2020 at 11:40

Er gaan geruchten dat de Chinese autoriteiten een onderzoek hebben ingesteld naar Zhu Jiawei, de COO van Huobi, een Chinese beurs met een bloeiende Over the Counter (OTC) -markt die China bedient.

Blijkbaar is Jiawei een bekend cryptofiguur in China, omdat hij daar bitcoin heeft gepopulariseerd, en sommigen beschrijven hem als de PR-man.

 

Hij keerde terug naar Peking waar sommigen suggereren dat hij gisteren is gearresteerd. Huobi ontkent het en stelt:

 

“We zijn op de hoogte van geruchten binnen onze gemeenschap over de arrestatie van een Huobi-topman door lokale functionarissen. We kunnen met vertrouwen delen dat deze geruchten onjuist zijn. "


Ondanks deze ontkenning hebben Huobi-spaarders ongeveer een half miljard opgenomen en blijven ze zich terugtrekken uit de exchange en peer-to-peer-markt:


Huobi zegt dat ze een systeem met meerdere handtekeningen van 15 sleutels gebruiken, dus zelfs als de geruchten waar zijn, zouden opnames niet moeten worden beïnvloed.

 

Voor OKEx, dat meestal wordt gezien als een sister-Exchange van Huobi, leidde de arrestatie van een senior executive tot een opschorting van de opnames voor nu twee weken.

 

Dit is de laatste uitkomst van het totale harde optreden van China tegen de handel in bitcoins met Chinese autoriteiten die nu blijkbaar interfereren met bedrijven die buiten China opereren.

 

Ze hebben rekeningen opgeschort en zelfs talloze otc-handelaren gearresteerd, waarbij de Communistische Chinese Partij (CCP) nu schijnbaar de exploitanten van de handelsplatforms zelf achtervolgt.

 

Een zinloze oefening als een op ether gebaseerd smart contract of zoiets als Bisq gemakkelijk de platforms van Huobi of OKEx repliceren.

 

Toch probeert CCP duidelijk wat ze kan om het kopen van bitcoin te verbieden. Terwijl het verkopen van bitcoin betreft, hebben ze de bitcoin-miningindustrie  gefaciliteerd door goedkope subsidies voor energie in afgelegen hydraulische gebieden.

 

Deze vijandige en protectionistische benadering in veel zakengebieden heeft in een groot deel van Europa en Amerika de houding ten opzichte van China verhard.

 

Wat bitcoin betreft, is de markt echter veel te verveeld dat China het verbiedt, dus het heeft niet veel effect gehad op de prijs, vermoedelijk omdat de markt weet dat ze bitcoin niet kunnen verbieden, ze tonen gewoon hun echte autoritaire kleuren.

 

Maar dit blijkt ook weer een stukje manipulatie vanuit China.aangezien ze al jaren de markt maniluren met geruchten om de prijs te laten crashen dit is ongeveer de 1000ste keer dat ze een dergelijk gerucht de wereld in slingeren. 

Team Coinpower


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.