Mining hash rate Wereldwijd flink gedaald

Published on 4 November 2020 at 13:04

Het Bitcoin-netwerk heeft de moeilijkheidsgraad van de mining opnieuw aangepast en met 16 procent verlaagd, de op een na grootste negatieve verandering in de geschiedenis van het platform, blijkt uit GlassNode-gegevens op 3 november.

De Bitcoin-mining roblematiek staat nu op 16,7 biljoen, vergeleken met 19,99 biljoen geregistreerd op 17 oktober 2020.


Wat is mining moeilijkheidsgraad?
In het open Bitcoin-netwerk geeft de moeilijkheidsgraad aan hoe moeilijk het is om een ​​cryptografische puzzel op te lossen. Het is een eenheid die wordt beïnvloed door verschillende variabelen, zoals hash-rate en prijs.


De hash-rate is de maatstaf voor de rekenkracht van het netwerk. Hoe meer miners deelnemen, hoe meer Bitcoin hackers kan verwerken en afweren.

 

Iedereen, waar ook ter wereld, kan meedoen en deel uitmaken van de hash-rate. Het aamschaffen van mining apparatuur voor Bitcoin is echter duur.
Dit is ook een reden die bijdraagt aan de prijs van Bitcoin.

 

Als de prijzen hoger worden, neemt de hash-snelheid toe. Vervolgens verhoogt het algoritme van het netwerk automatisch de moeilijkheidsgraad van de miners. Omgekeerd, wanneer de prijzen dalen, hebben miners de neiging om hun apparatuur uit te schakelen, waardoor het Bitcoin-algoritme wordt gedwongen om de moeilijkheidsgraad van mining te verminderen.

Deze aanpassingen van de moeilijkheidsgraad van het mining netwerk zijn zo gedaan, Om de blokken op ongeveer 10 minuten te houden.

Verschillende redenen kunnen de afname in moeilijkheidsgraad verklaren. Een daarvan zijn Chinese miners die hun spullen uit de provincie Sichuan migreren.

 

"Als we naar de top 10 pools kijken, zien we ongeveer 22 EH / s het Bitcoin-netwerk verlaten. Geen exacte maat natuurlijk, maar bedekt met het aantal blokken dat per dag wordt gemined, kunnen we een globaal idee krijgen van de hashrate-verandering.

Deze komende moeilijkheidsgraad is er een om naar uit te kijken!"

 

Een kans voor nu?
Ondanks de verstoring verwachten analisten dat de hash-rate zal herstellen en dat de volgende aanpassing positief zal zijn, aangezien miners weer ergens anders  op het systeem aansluiten nadat ze Sichuan hebben verlaten.


Tegelijkertijd, tussen nu en de volgende aanpassing, rond de derde week van november, zullen efficiënte miners hoogstwaarschijnlijk in het groen blijven.
Eind oktober,  na een opwaartse aanpassing van de mining-moeilijkheidsgraad, daalde de hash-snelheid met 10 procent.


Team Coinpower 

 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.