Demonstranten brengen tank naar het parlement in campagne tegen sluiting van gymnasiums

Published on 4 November 2020 at 20:51

Demonstranten hebben een tank naar de Houses of Parliament in Londen gebracht om campagne te voeren tegen de sluiting van sportscholen bij de komende lockdown. 

Sportscholen in heel Engeland zullen vanaf morgen (5 november) tot 2 december gedwongen worden hun deuren te sluiten als onderdeel van een nieuwe nationale lockdown, die tot doel heeft het aantal Covid-19-infecties in het hele land te verlagen.

 

Veel mensen vinden echter dat sportscholen open moeten blijven vanwege de gezondheidsvoordelen die ze bieden, en sportvoedingsbedrijf Grenade heeft zijn steun bekend gemaakt met niet minder dan een tank.

 

De voormalige Engelse rugbyspeler James Haskell heeft zich ook bij het protest aangesloten.

 

Om de gedachte achter het protest uit te leggen, zei Grenade: "Dit is niet zomaar 'een of andere sector'.

"Het ondersteunt rechtstreeks onze gezondheid en ons mentale en fysieke welzijn - het laatste is vooral belangrijk bij de liefdadigheidsinstelling voor geestelijke gezondheid Mind die beschrijft dat het wel eens 'de grootste test van onze mentale gezondheid dit jaar' zou kunnen zijn.

 

"Fitness is goed gedocumenteerd vanwege zijn herstellende effecten bij het verminderen van stress, angst en depressie en is het dus absoluut noodzakelijk dat mensen tijdens de wintermaanden regelmatig kunnen blijven sporten."


Tijdens de naderende lockdown mogen mensen nog steeds buiten sporten, en in tegenstelling tot tijdens de vorige nationale lockdown mogen ze ook sporten met één persoon uit een ander huishouden.

 


In het Lagerhuis op maandag werd premier Boris Johnson door Bracknell MP James Sunderland gevraagd of sportlocaties die sociale afstand kunnen observeren, zoals golfbanen, mogelijk worden vrijgesteld van de regels.

 

Johnson antwoordde: 'Ik moet mijn excuses aanbieden aan mijn geachte vriend dat ik het huis niet een enorme lijst met uitzonderingen op de regels die we hebben opgesteld, heb kunnen aanbieden.

 

"Want als je eenmaal op één ding uitpakt, komt helaas de effectiviteit van het hele pakket in gevaar.

"Daarom wil ik dat iedereen de komende vier weken samenwerkt om de R-trend onder controle te krijgen, zodat we de boel op tijd voor december weer kunnen openen."

 

Team Coinpower


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.