Crypto-geldautomaten stegen met 80% in 2020. Elk uur wordt er een nieuwe machine geïnstalleerd

Published on 8 November 2020 at 10:06

Het aantal Crypto-geldautomaten groeide met 80% in 2020. Nu telt de wereld 11665 geldautomaten met elke dag 23 nieuwe automaten.

Over adoptie gesproken
Startups hebben kennis genomen van de groeiende interesse in cryptocurrencies en grijpen de kans om zichzelf in de markt te positioneren en Crypto ATM-fabrikanten breiden meer dan ooit uit.

 

Volgens cijfers van de metrics-website Coin ATM Radar is er tot nu toe in 2020 een groei van meer dan 80% in de inzet van nieuwe crypto-geldautomaten. Dit is bijna 3 keer het bedrag dat begin 2019 werd gerapporteerd.

 

De wereld verwelkomde 2020 met 6372 Crypto-geldautomaten. Op het moment van schrijven zijn er al 11665 geldautomaten over de hele wereld ingezet… en het aantal groeit nog steeds.

 


Geldautomaten breiden zich uit als een lopend vuurtje. Volgens schattingen van Coin ATM Radar wordt er elk uur vrijwel één nieuwe geldautomaat in gebruik genomen. Het exacte cijfer? 23 nieuwe geldautomaten per dag.

 

De Verenigde Staten lopen voorop wat betreft cijfers. De groei van de industrie in die sector is bijna exponentieel in vergelijking met Europa. In 2020 gingen Amerikanen van 4213 geldautomaten naar 9242 geldautomaten op locaties variërend van een klein winkelcentrum tot een Tesla-gigafabriek.

 

Het land heeft 79,2% van alle Bitcoin-geldautomaten ter wereld, gevolgd door Canada met 880 geldautomaten - 7,5% van het wereldtotaal. Het Verenigd Koninkrijk is het Europese land met meer geldautomaten (268), terwijl Hong Kong de Aziatische markt leidt met 62 Bitcoin-geldautomaten (het lijkt erop dat ze crypto-geldautomaten meer waarderen dan fiat-geldautomaten). Colombia is de onbetwiste leider in Latijns-Amerika met 40 geldautomaten, terwijl Zuid-Afrika zijn continent leidt met slechts 6 Crypto-geldautomaten.

 

Genesis Coin is de toonaangevende startup in de branche. Het bedrijf in San Francisco heeft wereldwijd 4189 geldautomaten geïmplementeerd en is degene die de snelste groei heeft geregistreerd. De tweede en derde plaats komen overeen met General Bytes met 3442 geldautomaten en BitAccess met 1136.

 

Het hele Crypto-ecosysteem breidt zich uit
Een andere sector die tekenen van gezonde groei vertoont, is de handel. Volgens gegevens van Useful Tulips - een metricsite gericht op het volgen van p2p-markten - herstelt de activiteit zich na de vreselijke gevolgen van de crash van maart. Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Afrika hebben pieken in de activiteit geregistreerd, waarbij ze jaarlijkse records - en zelfs ATH's - hebben gebroken.

 

Het toenemende aantal Crypto-geldautomaten laat zien dat de acceptatie van cryptocurrencies elke dag toeneemt. Naarmate nieuwe producten en cryptodiensten het ecosysteem versterken, wordt de blootstelling van gewone burgers aan dit nieuwe type technologie een stuk eenvoudiger.

 

En dat hebben niet alleen geldautomatenbedrijven gemerkt. Dit fenomeen is ook door de geest gekomen van strategen van grote financiële bedrijven zoals PayPal, MicroStrategy, Square en Grayscale, die niet alleen hebben geïnvesteerd in de verwerving van dit soort activa, maar ook de toegangsdrempel hebben verlaagd, waardoor Bitcoin vriendelijker is voor degenen die nog nooit in crypto hadden durven investeren.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.