$ 13,6 miljard gestolen in 8 jaar door exploitatie van op blockchain gebaseerde projecten.

Published on 8 November 2020 at 10:34

Na een piek in 2019 is het aantal aanvallen op verschillende blockchain-gebaseerde netwerken sinds begin 2020 aanzienlijk afgenomen.

Een recent rapport waarin het aantal succesvolle hacks op blockchain-netwerken, exchanges en zelfs wallets werd onderzocht, concludeerde dat aanvallers de afgelopen acht jaar meer dan $ 13 miljard hadden gestolen.

 

De krant merkte op dat het EOS-netwerk de meeste hacks had ondervonden, terwijl de kwaadwillende actoren het meeste geld uit de wallets hebben gehaald.

 

330 Blockchain-aanvallen; 2019 was een recordbreker
In het document van de VPN-provider Atlas VPN staat dat het totale aantal aanvallen op verschillende blockchain-netwerken 330 is.

 

De eerste twee hacks werden geregistreerd in 2012. Interessant genoeg schetste het bedrijf dat blockchain-aanvallen pas in 2018 populairder werden onder hackers.

 

We zaggen de eerste helft (H1) van 2018 het eerste jaar met tweecijferige hacks met 22. Daarna explodeerden de aanvallen naar een recordniveau van 94 tijdens H1 in 2019, en het aantal steeg tot 133 gedurende het hele jaar.

 

Hoewel 2020 nog niet voorbij is, is het aantal aanvallen aanzienlijk lager. Het rapport concludeerde dat "op basis van deze historische gegevens het erop lijkt dat 2020 niet de recordhoogtes van vorig jaar zal bereiken, en blockchain-hacks zullen blijven afnemen."

 

De meeste aanvallen op EOS; De meeste fondsen afkomstig van portefeuilles. Het document benadrukte dat meer dan 35% van alle onderzochte aanvallen heeft plaatsgevonden op gedecentraliseerde applicaties (dApps) die op de EOS-blockchain draaien. De volgende in de rij zijn cryptocurrency-exchanges, die 87 hacks hebben verwerkt.

 

Hoewel het aantal aanvallen op het EOS-netwerk substantieel hoger is dan hacks op exchanges, is het verhaal met het gestolen geld radicaal anders.

 

Daders hebben ongeveer $ 28 miljoen verdiend met de 117 aanvallen op dApps die op EOS draaien, wat neerkomt op ongeveer $ 242.000 per inbreuk. Daarentegen hebben de 87 aanvallen op exchanges geresulteerd in $ 4,82 miljard gestolen - of ongeveer $ 55,41 miljoen per hack.

 

Deze uitkomst is niet verrassend, aangezien cryptocurrency-exchanges, aantoonbaar de meeste bedragen in de cryptocurrency-ruimte opslaan.

 

Interessant is dat kwaadwillende actoren het meeste hebben gemaakt per hack terwijl ze blockchain-wallets in gevaar brachten. Het onderzoek geeft aan dat "in de afgelopen acht jaar aanbieders van blockchain-wallets te maken hebben gehad met 36 hacks, die samen goed waren voor 7,19 miljard dollar aan verliezen of ongeveer 199,932,146,7 dollar per inbreuk."


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.