Een Trump-QAnon-team is gearresteerd voor een poging tot een terreuraanslag op het stembureau in Pennsylvania

Published on 8 November 2020 at 10:46

De politie van Philadelphia nam donderdagavond minstens één man in hechtenis toen ze een vermeend complot onderzochten om het congrescentrum van de stad aan te vallen

waar de stemmen van de swing state nog steeds worden geteld, volgens rapporten.

 

De spanningen buiten het Pennsylvania Convention Center zijn sinds de verkiezingsdag hoog geweest, met groepen voor en tegen president Donald Trump en supporters van Joe Biden die buiten het gebouw protesteerden. Maar de politie van Philly lijkt iets veel gevaarlijkers te hebben voorkomen.


Volgens meerdere rapporten zou een zwaarbewapende groep een GMC Hummer uit Virginia hebben verdreven om het vermeende complot uit te voeren. Er werden geen gewonden gemeld en de politie heeft de aangehouden verdachte niet geïdentificeerd of details over de dreiging verstrekt.

 

Maar de video toonde een man die met handboeien werd weggevoerd en de politie die een groot pistool meenam. De Philadelphia Inquirer meldde dat de groep gewapend was met AR-15-geweren.

 

The Inquirer meldde ook dat een Hummer die overeenkwam met de beschrijving werd gezien met stickers die verband hielden met de QAnon-samenzweringsbeweging, waaronder een grote 'Q' en '# WWG1WGA', die de pro-Trump-complottheoretici gebruiken om te staan ​​voor 'Where we go one, we go all '- het motto van de groep. De Hummer is inmiddels door de politie in beslag genomen.

 

QAnon is een ongegronde extreemrechtse internet-samenzweringstheorie waarvan de steeds gewelddadiger aanhangers beweren dat een "diepe staat" van democratische leiders kinderen kannibaliseert en verhandelt, en Trump vecht ze in het geheim af. Verschillende Republikeinse congreskandidaten hebben de theorieën onderschreven.

 

CBS Philadelphia meldde dat een tweede man in hechtenis was genomen in verband met het vermeende aanslagcomplot, maar de identiteit van de verdachten is niet door de politie vrijgegeven. In het gebouw bleven verkiezingsmedewerkers de stembiljetten tellen die cruciaal zouden kunnen zijn om te bepalen wie de staat wint, wat nog moet worden opgeroepen voor een van de presidentskandidaten.

 

De FBI heeft het onderzoek naar het vermeende complot overgenomen, meldde een Fox News-correspondent op Twitter.

 

Team Coinpower 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.