Analisten van JP Morgan: een groep grote investeerders dumpt goud ETF's voor Bitcoin

Published on 9 November 2020 at 10:58

De in New York gevestigde JP Morgan onthult dat grote investeerders hun kapitaal in Bitcoin (BTC) steken ten koste van goud.

Michael Sonnenshein, algemeen directeur van Grayscale, deelde een grafiek uit een recent rapport van JP Morgan waaruit blijkt dat Bitcoin sinds oktober 2019 het edelmetaal heeft achtergelaten in termen van vraag. 

 

“Wat het stroomtraject van oktober voor de Grayscale Bitcoin Trust nog indrukwekkender maakt, is het contrast met het equivalente stroomtraject voor gouden ETF's, die over het algemeen een bescheiden uitstroom kenden sinds half oktober. Dit contrast ondersteunt het idee dat sommige beleggers die eerder in gouden ETF's hebben geïnvesteerd, zoals family bedrijven Bitcoin als alternatief voor goud beschouwen. "

 

Michael Sonnenshein rapport herhaalt de optimistische houding van de Amerikaanse bankgigant ten opzichte van de nummer één cryptocurrency. In oktober zei JP Morgan dat een verschuiving in de demografie zal dienen als een wind in de rug bij de stijging van Bitcoin.

 

Het potentiële langetermijnvoordeel voor bitcoin is aanzienlijk, aangezien het intensiever concurreert met goud als een ‘alternatieve’ valuta waar wij in geloven, na verloop van tijd een belangrijker onderdeel van het beleggersuniversum zouden worden. ''


JP Morgan benadrukt ook de functies van Bitcoin die de waarde ervan in de toekomst kunnen verhogen.


“Cryptocurrencies krijgen niet alleen waarde omdat ze dienen als opslagplaats voor waarde, maar ook vanwege hun nut als [een] betaalmiddel. Hoe meer economische retailers cryptocurrencies accepteren als betaalmiddel in de toekomst, hoe hoger hun nut en waarde. "

Team Coinpower 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.