De SEC bekijkt wie een gekwalificeerde custodian zou kunnen zijn voor de crypto markt

Published on 10 November 2020 at 10:59

Een openbare verklaring van het personeel van de SEC's Division of Investment Management geeft aan dat het bureau de term 'gekwalificeerde custodian' evalueert met betrekking tot digitale activa.

SEC-medewerkers gaven een openbare verklaring af waarin ze vragen stelden over de definitie van "gekwalificeerde custodian".
Die term wordt traditioneel toegepast op banken, makelaars en handelaren in futures-provisies.
De Wyoming Division of Banking paste het echter toe op Ocean Trust, een vermogensbeheerder.
Als het gaat om het wijzigen van de regels voor institutioneel beleggen in cryptovaluta, blijft Wyoming de grenzen verleggen.

 

Een openbare verklaring van de Securities and Exchange Commission onthult vandaag dat het federale agentschap onderzoekt welke instellingen zich kunnen kwalificeren als "gekwalificeerde custodian" voor gelden van klanten.

 

De verklaring, van de SEC's Division of Investment Management, volgt op een niet-actiebrief van de Wyoming Division of Banking aan een door de staat gecharterd openbaar trustbedrijf, Two Ocean Trust. Daarin beoordeelt de divisie Two Ocean als een "gekwalificeerde custodian" en daarom in aanmerking voor "het verlenen van bewaardiensten voor digitale activa onder de wet van Wyoming, waaronder virtuele valuta en digitale (tokenized) effecten."

 

Kraken wordt de eerste Amerikaanse cryptobank. Hier is waarom het ertoe doet.
De grens tussen crypto-exchange en bank is zojuist nog vager geworden. Tegenwoordig heeft de staat Wyoming crypto-exchange Kraken een licentie toegekend om een ​​cryptobank te creëren in de staat, waarvan het nu nog voorlopig is ...

 


Afhankelijk van waar de SEC uiteindelijk neerkomt, kan het traditionele geregistreerde beleggingsadviseurs, die misschien terughoudend waren om betrokken te raken bij cryptocustody, echter weten wat de score is.

In tegenstelling tot Kraken Financial en Avanti, die onlangs bankcharters uit Wyoming hebben gewonnen om digitale bankdiensten aan te bieden, is Two Ocean Trust een vermogensbeheerder.

 

Hoewel de brief van Wyoming voorzichtig is om te zeggen dat niet alle niet-bewaarderende trustmaatschappijen banken of gekwalificeerde custodians zijn, zegt hij wel dat Two Oceans in wezen onder de definitie van bank valt volgens de Investment Advisers Act van 1940, die bedrijven vereist die financieel advies geven over effecten die moeten worden geregistreerd bij de SEC, evenals de SEC Custody Rule, die vereisten uiteenzet voor het beschermen van activa van klanten.

 

Volgens de SEC omvatten gekwalificeerde custodians traditioneel "banken, geregistreerde broker-dealers en geregistreerde handelaren in futurescommissies", die allemaal "onderworpen zijn aan uitgebreide regelgeving en toezicht".

 

In de brief van de SEC wordt gevraagd om openbare opmerkingen over een verscheidenheid aan vragen, bijvoorbeeld wie is er niet opgenomen in de definitie van gekwalificeerde custodians die er wel in zou moeten staan? Wie is binnen wie zou eruit moeten zijn? En, belangrijker nog, hebben door de staat gecharterde trustmaatschappijen zoals Two Ocean dezelfde kenmerken als banken?

 

 

Zoals Caitlin Long, hoofd van Avanti, op Twitter opmerkte, was de 'crypto-bewaarmarkt al in de richting van banken', vandaar de status van Kraken en Avanti als bewaarinstellingen voor speciale doeleinden die het mogelijk maken om digitale activa te storten.

 


Desalniettemin zullen de antwoorden van de SEC duidelijkheid verschaffen, zei ze: "De vraag of een trustbedrijf van de staat een gekwalificeerde bewaarder is, is nu formeel geopend door de SEC, wat het gebruik ervan in gevaar brengt."

 

 

Dat is niet per se een slechte zaak, in haar ogen:

“Deze kwestie hield veel [geregistreerde beleggingsadviseurs en vermogensbeheerders] uit crypto. [Geregistreerde beleggingsadviseurs], pensioenen, en stichtingen kunnen geen bewaringsrisico's nemen die hedgefondsen en family offices kunnen nemen - [vooral] degenen die onder de ERISA vallen, ”schreef ze, verwijzend naar de federale wet die pensioenregelingen beschermt. “Ze hadden duidelijkheid nodig en die ontbrak. Nu is het hier, en hier komen ze! "


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.