Hackers vallen het XMR (monero) netwerk aan

Published on 11 November 2020 at 10:57

De wereld van cryptocurrency herbergt veel professionele en gecoördineerde hackers die het verschillende ook echt is gelukt

maar soms werkt hun slimheid niet in hun voordeel. Dat is de recente poging om sommige Monero (XMR) -gebruikers aan te vallen, die hun privacy in gevaar had kunnen brengen.

 

Volgens rapporten van een projectontwikkelaar, Riccardo Spagni, was Monero het doelwit van een poging tot een Sybil-aanval. Het goede nieuws is dat de aanval niet verliep zoals gepland.

 

Hoe de poging werd gedaan door de hacker: 

 

Zoals benadrukt door de projectontwikkelaar Spagni, draaide een anonieme hacker verschillende knooppunten om de privacy van sommige Monero (XMR) -gebruikers te schenden.

Daarna probeerde de aanvaller IP-adressen vast te leggen en deze te associëren met bepaalde transacties om de privacy van de gebruikers te schenden.

 

Een bug in verband met Monero werd door de aanvaller uitgebuit tijdens zijn criminele activiteit, waardoor zijn kans groter werd om in de lijst van een legitieme node terecht te komen.

 

De aanval is helemaal mislukt

 

De hacker kon zijn doel echter niet bereiken. Spagni noemt de pogingen van de aanvaller incompetent 'en' onhandig '. Hij voegde eraan toe dat de aanvaller gefaald heeft in zijn poging om gebruik te maken van Monero's on-chain privacymogelijkheden, waaronder afgeschermde transacties.

 

Volgens Spagni, hoewel de poging van de aanvaller mislukte, werd de aanval op een ongebruikelijke manier uitgevoerd. Hij denkt dat soortgelijke aanvallen kunnen worden uitgevoerd op veel digitale valuta's en privacymunten.

 

Aanbeveling voor de bescherming van gebruikers van Monero (XMR)

 

Om niet het slachtoffer te worden van dergelijke aanvallen, adviseerde de projectontwikkelaar Monero (XMR) gebruikers om hun transacties via Tor of i2p uit te zenden. De zwarte lijst met adressen met betrekking tot de aanvaller is vrijgegeven door Monero, die naar verwachting toekomstige risico's zal beperken.

 

Volgens het rapport waren alleen Monero-gebruikers die een volledig knooppunt draaien het doelwit van de anonieme aanvaller. Gebruikers die een light wallet gebruiken, werden niet getroffen.

 

Team Coinpower 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.