KuCoin Exchange kondigt aan dat 84% van gestolen fundsen zijn teruggehaald

Published on 12 November 2020 at 09:54

Na de enorme hack die plaatsvond in september, kondigde cryptocurrency exchange KuCoin aan dat het 84 procent van het gestolen geld van het platform heeft teruggehaald

KuCoin boekt vooruitgang bij het terughalen van gestolen fondsen van de september-hack
In een tweet op woensdag (11 november 2020) onthulde KuCoin CEO en mede-oprichter Johnny Lyu dat het team in staat was om het merendeel van de gestolen cryptovaluta van het platform terug te krijgen. Volgens de KuCoin-chef zag de inspanning een terugvordering van 84 procent van de gestolen fondsen.

 

“Laatste updates over # KuCoin Security Incident: tot dusver is 84% ​​van de getroffen activa hersteld via benaderingen zoals on-chain tracking, contractupgrade en gerechtelijke invordering. Zoals gevraagd door de wetshandhavers, zullen we alle details publiceren zodra de zaak is afgesloten. "

 

Lyu prees de inspanningen van mensen en instellingen die de exchange tijdens de crisis ondersteunden, maar verklaarde dat het platform momenteel de diensten voor 176 crypto-tokens heeft hervat. Bovendien begint de hervatting van andere activa vóór 22 november 2020.

 

De in Singapore gevestigde beurs kreeg op 26 september 2020 te maken met een hack. Aanvankelijk zouden aanvallers naar verluidt $ 150 miljoen aan verschillende cryptocurrencies uit de hot wallet van het platform hebben gehaald. In latere rapporten werd het gestolen bedrag echter op ongeveer $ 280 miljoen gesteld.

 

Kort na het incident lanceerde KuCoin een beveiligingsprogramma dat personen en instellingen die getroffen waren door veiligheidsincidenten hielp. Hoewel de opslag van de hot wallet van de KuCoin werd beïnvloed, verklaarde Lyn dat de activa die in de koude portemonnee waren opgeslagen, onaangetast waren.

 

De CEO van KuCoin onthulde later in oktober dat het team de daders had gevonden die verband hielden met de aanval, waarbij de politie al bij de zaak betrokken was. Sinds het incident heeft het KuCoin-team vooruitgang geboekt, met ongeveer $ 236 miljoen buiten het bereik van de hackers te zetten.

 

Crypto Crime niet zo winstgevend als vroeger
Afgezien van KuCoin hebben ook andere crypto-exchanges te lijden gehad onder hacks in 2020. Het succespercentage van dergelijke aanvallen lijkt echter af te nemen, gezien de aanzienlijke vermindering van de opbrengsten van crypto-gerelateerde criminele activiteiten. Waarborgen zoals know-your-customer (KYC) en anti-witwaswetgeving (AML) hebben bijgedragen aan de bestrijding van cryptocriminaliteit.

 

Criminelen hebben in de eerste 10 maanden van 2020 slechts $ 1,8 miljard daad werkelijk gestolen door cryptocurrency-hacks, fraude en diefstal. Bijzonder is dat dit cijfer betekent dat er sinds juni 2020 slechts $ 400 miljoen is gestolen door cryptocurrency-boeven.

 

Volgens crypto-inlichtingenbedrijf CipherTrace leveren DeFi-zwendel nu de grootste bijdrage aan dirty money aan cryptocurrency-criminelen. Door gebruik te maken van aanvalsectoren zoals kwaadaardige contractcodes die zijn geschreven om liquiditeitspools leeg te maken, jagen deze oplichters op de hype rond het nieuwe marktsegment om nietsvermoedende slachtoffers te scammen.

 

Team Coinpower 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.