Duitse politie neemt negen op telegrammen gebaseerde drugsmarkten in beslag

Published on 12 November 2020 at 10:08

Duitse politie nam negen op telegrammen gebaseerde drugsmarkten in beslag

Volgens een recente aankondiging van de Duitse autoriteiten hebben de Federale Recherche Politie (BKA), het Algemeen Openbaar Ministerie in Frankfurt am Main en het Centraal Bureau voor de bestrijding van internetcriminaliteit (ZIT) en andere wetshandhavingsinstanties Telegram-groepen in beslag genomen die als illegale marktplaatsen werden gebruikt. . De groepen waren 'alternatieven voor het darknet', aldus de BKA

 

 

Het onderzoek naar de Telegram-groepen begon in juni 2020 en betrof de officieren van justitie in Bremen, Chemnitz, Essen, Hagen, Konstanz en Mannheim. Het BKA leidde het onderzoek.

 

 

Tijdens het onderzoek identificeerde de politie 28 verdachte drugsdealers en fraudeurs. Op 29 oktober 2020 voerden wetshandhavingsinstanties in het hele land gelijktijdige invallen uit bij 30 eigendommen die verband hielden met de verdachten. De huiszoekingen leidden tot de inbeslagname van meer dan vier kilo verdovende middelen, acht wapens, 8.000 euro, harde schijven en mobiele telefoons. Van de 28 mensen die door onderzoekers zijn geïdentificeerd, hebben er 13 naar verluidt deelgenomen aan illegale drugshandel. Op 31 oktober arresteerden de autoriteiten slechts twee verdachten: een 25-jarige en een 19-jarige uit het district Offenbach.

 

 

Een A Glock, mobiele telefoons en een laptop behoorden tot de items die door het BKA in beslag werden genomen

 

 

Naast de fysieke voorwerpen die tijdens de huiszoekingen in beslag werden genomen, nam de BKA ook negen Telegram-groepen in beslag. Volgens het persbericht gebruikten de 28 verdachten van het onderzoek de groepen om "drugs, vervalste documenten, gestolen informatie en andere illegale goederen en diensten" te verhandelen.

 

 

 The BKA heeft een inbeslagname-banner geüpload naar alle negen Telegram-groepen
De BKA heeft een inbeslagname-banner geüpload naar alle negen Telegram-groepen

Enkele van de in beslag genomen Telegram-groepen worden hieronder vermeld:

 

silkroad;
Marktplatz // Schwarzmarkt;
GermanRefundCrew;

 


De groepen hadden in totaal ongeveer 8.000 gebruikers. De BKA plaatste een inbeslagname-banner in de groep en verhinderde dat de handelsrobots in de toekomst zouden functioneren.

 

Team Coinpower


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.