Bitcoin-dominantie op het hoogste niveau in 5 maanden terwijl Altcoins flinke klappen krijgen

Published on 13 November 2020 at 10:10

Terwijl BTC weer een nieuw jaarlijks hoogtepunt bereikt heeft, dit keer tegen de $ 16.500, bleven de altcoins achter. Als gevolg hiervan is de dominantie van Bitcoin toegenomen.

Bitcoin marcheert zelfverzekerd naar nieuwe jaarlijkse hoogtepunten, terwijl de meeste altcoins niet zijn meegegaan. Bijgevolg is de dominantie van BTC op de markt gestegen tot meer dan 65%.

 

 

Rood domineert de Altcoins
Op 24-uur zijn de meeste altcoins in waarde gedaald of blijven ze stilstaan.

 

 

Ethereum zette een stap omhoog richting $ 470, maar de bears lieten geen verdere verhogingen toe. In feite hebben ze de prijs van ETH naar sideways gedrukt, en de op een na grootste cryptocurrency worstelt nu met $ 460 op moment van schrijven.

 

 

Ripple nam ook nog een swing op $ 0,26, maar het mocht niet baten. XRP is sindsdien gedaald en handelt onder $ 0,255.

Polkadot (-0,6%), Binance Coin (-0,8%) en Cardano (-0,9%) zijn allemaal lichtjes gedaald ten opzichte van de top tien. Bitcoin Cash en Chainlink hebben hier echter de meeste waarde verloren. Door de daling van 5% is BCH actief gedaald tot $ 250, terwijl LINK (-3%) onder $ 12,5 ligt.

Litecoin is de enige uitzondering. LTC is met 4,5% gepumpt en zweeft nu boven de $ 60.

 

 

Verdere verliezen zijn duidelijk van ABBC Coin (-11,6%), Ocean Protocol (-11%), NEAR Protocol (-10%) en OMG Network (-9%). Daarentegen heeft Decred de belangrijkste winst sinds gisteren, met een prijsstijging van 15%.

 

 

De dominantie van BTC stijgt met een nieuw YTD-hoogtepunt
Zoals eerder vandaag gemeld, verdubbelde Bitcoin zijn recente indrukwekkende prestaties. Minder dan een week na het lijden van een ernstige prijsdaling die bitcoin op $ 14.300 bracht, overwon BTC het obstakel van $ 16.000.

 

 

Dat leek echter niet genoeg voor de primaire cryptocurrency. De bulls gingen een stap verder in de volgende uren en BTC raakte $ 16.500 - het nieuwe hoogste prijskaartje sinds januari 2018.

 

 

Hoewel Bitcoin enigszins is teruggekeerd naar $ 16.280, is dit nog steeds een stijging van 2,3% op een dag.

 


De dominantie van Bitcoin is toegenomen als gevolg van de eerder genoemde prijsontwikkelingen voor BTC en de altcoins. De statistiek die de totale marktkapitalisatie van het allereerste digitale activum vergelijkt met alle andere munten, geeft nu 65,2% weer. Dit is een stijging van 1,5% sinds 11 november, toen de meeste altcoins, vooral DeFi-tokens, aan het rallyen waren.

 

Tea,m Coinpower


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.