Betaalprovider BitPay lanceert Cryptocurrency Payroll-service

Published on 13 November 2020 at 10:43

Betaalprovider BitPay heeft een nieuwe service gelanceerd waarmee bedrijven werknemers, aannemers, klanten en verkopers massaal kunnen betalen met cryptocurrency.

 

BitPay Send, aangekondigd op vrijdag, is een uitbetalingsservice met een focus op internationale bedrijven en bedrijven in de gig-economie die meerdere ontvangers tegelijkertijd online willen betalen.

 


"De acceptatie van Blockchain-betalingen neemt toe omdat het een gemakkelijke manier biedt om betalingen op wereldwijde schaal te verzenden en te ontvangen", aldus Stephen Pair, CEO van BitPay.

 


Met de nieuwe service hoeven bedrijven geen cryptocurrency te kopen, bezitten of beheren, terwijl de ontvangers de betaling efficiënter en tegen lagere kosten ontvangen, voegde Pair eraan toe.

 


Met BitPay Send kunnen bedrijven een verscheidenheid aan betalingsfuncties uitvoeren, waaronder salarisadministratie, verzoeken om uitbetaling van klanten, betalingen aan contractanten, uitgifte van beloningen en schikkingen met verkopers op de markt.

 


Ontvangers moeten een BitPay-ID en cryptocurrency-portemonnee hebben om betalingen te ontvangen en bedrijven worden een vergoeding van 1% in rekening gebracht. Er zijn geen wisselkoerskosten.

 


Met de lancering biedt BitPay nu een nieuw alternatief voor crypto-salarisadministratiediensten zoals BitWage.

 


BitPay is gelanceerd in 2013 met een focus op het mogelijk maken van bedrijven om betalingen in bitcoin (BTC, + 2,40%) te accepteren en heeft volgens Crunchbase tot nu toe $ 72,5 miljoen aan investeringen opgehaald.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.