Bitcoin - Monero (XMR) Atomic Swap-programma begint

Published on 15 November 2020 at 10:57

Het ontwikkelingsteam van Monero werkt nu aan een door de gemeenschap gefinancierd Bitcoin-XMR atomic swap implementatieproject met de codenaam Farcaster

 

Introductie van Farcaster

De eerste fase van het project omvat het verzamelen van Request for Comments (RFC's) om de structuur van het project te formaliseren. Deze RFC's, legt het team uit, behandelen het overzicht op hoog niveau van de verschillende delen van het project en hoe ze met elkaar omgaan.

 


Monero is een privacycoin waarvan de transacties onvindbaar zijn en de identiteit van de afzender, ontvanger en het bedrag verbergt.

 


Hardhandig optreden tegen privacy coins
Overheden over de hele wereld treden steeds vaker op tegen transactie-versluierende technologieën die zijn verankerd in gedistribueerde ledgers, waarbij ze beweren dat ze uitgelezen instrumenten zijn voor witwassers en belastingontduikers. Voorstanders beweren echter dat regeringen inbreuk maken op hun rechten.

 


Dienovereenkomstig zullen, zelfs als ze wetten aannemen om het gebruik ervan te onderdrukken, alternatieven worden gevonden om het gebruik van gecentraliseerde centrales te omzeilen waar leidende platformen hun notering schrappen en de risico's zelf verkleinen.

 


Hoe meer beurzen de privacycoins van de lijst schrappen, hoe meer hun liquiditeit wordt verleend. Een manier om continuïteit te waarborgen, is door middel van atomaire swaps.

 


Net als DEXes maakt deze slimme contracttechnologie de betrouwbare overdracht van tokens mogelijk. Er zijn geen in-betweens, zo ontworpen dat transacties kunnen worden uitgevoerd of teruggedraaid als niet aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

 


Bitcoin - Monero Atomic Swapping
Farcaster is niet de eerste poging van ontwikkelaars om Monero en andere blockchains te overbruggen voor atomic swapping-doeleinden.

 


COMIT Network-ontwikkelaars hebben dezelfde technologie onderzocht. In de vroege ontwikkelingsstadia ontdekten ze een probleem rond het gebrek aan ondersteuning voor tijdvergrendeling, de afwezigheid van een scripttaal en Monero's gebruik van de edwards25519 elliptische curve voor het genereren van een privésleutel.

 


Geconfronteerd met deze bekende uitdagingen, zal het bekend zijn of het Monero-team een ‚Äč‚Äčtechnische oplossing voor deze in het oog springende problemen zal vinden zodra er een werkende implementatie op het mainnet is.

 


GUI v0.17.1.4 van de "Oxygen Orion" vrijgegeven
Ondertussen is de GUI v0.17.1.4 van de "Oxygen Orion" uit.

 


Zoals Vermeld, werd de netwerkupgrade half oktober geactiveerd. Het introduceerde een nieuwe ringhandtekeningconstructie CLSAG, waardoor de prestaties met 10 procent werden verbeterd en de blokgrootte met 25 procent afnam, waardoor Monero-transacties lichter en sneller werden.

 

More info later

 

Team Coinpower 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.