Citibank Executive zegt dat Bitcoin tegen december 2021 $ 300.000 zou kunnen passeren

Published on 16 November 2020 at 10:06

Een senior executive bij de in de VS gevestigde financiële gigant Citibank heeft een rapport geschreven op basis van overeenkomsten tussen de goudmarkt uit de jaren 70 en bitcoin.

Het hele bestaan ​​van bitcoin (BTC, +0,61%) werd gekenmerkt door grote prijsschommelingen, "precies het soort dingen dat een langetermijntrend ondersteunt", zei Thomas Fitzpatrick, een algemeen directeur bij Citibank, in zijn rapport, uitsluitend bedoeld voor institutionele klanten van de bank.

 

 

Het rapport werd voor het eerst gelekt naar de cryptocurrency-gemeenschap door Twitter-gebruiker "Classic" in een tweet op zaterdag, waarbij hij opmerkte dat Fitzpatrick "een grote fan is van moontargets."

 

 

Fitzpatrick wees op de wekelijkse grafiek van bitcoin en gebruikte technische analyse (TA) van eerdere hoogte- en dieptepunten om een ​​doelstelling van $ 318.000 tegen december 2021 te bepalen.

 

 

"Dit soort technische analyse is van weinig waarde", zegt ClassicMacro in zijn tweet. “Tot dusverre in de tijd met TA heeft het geen voordeel om doelen te gokken. We weten alleen dat de prijs waarschijnlijk zal blijven stijgen. "

 

 

De Citibank-directeur maakte gebruik van de 'exponentiële beweging' van bitcoin van 2010-2011 als zijnde 'zeer herinnerend' aan de goudmarkt van 1970. Goud had 50 jaar lang een beperkte prijsklasse van $ 20- $ 35 meegemaakt voordat er een uitbraak plaatsvond na een wijziging in het fiscale beleid door de regering van Nixon in 1971.

 

 

Een ontkoppeling van goud en fiat-valuta's, de COVID-19-pandemie en de wens van centrale banken om een ​​agressief kwantitatief versoepelingsbeleid te voeren, zou volgens Fitzpatrick kunnen leiden tot een toekomstige explosieve prijsgroei in bitcoin.

 

 

"Lezers vinden dit geweldig," merkte ClassicMacro op. "Waar het hier om gaat, is dat de klanten van Citi worden blootgesteld aan de bitcoin moon."

 

Team Coinpower 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.