Privacymunten zoals Monero (XMR) zouden onmogelijk te verbieden zijn - Copenhagen Business School

Published on 19 November 2020 at 16:40

Hoewel Bitcoin-transacties kunnen worden gekoppeld aan het adres van een gebruiker, bewaart Monero (XMR) de identiteit van zijn gebruikers met een onzichtbaar openbare ledger

Privacymunten zijn niet te stoppen door regelgevers

 

 

Rob Gleasure, een onderzoeker van de Copenhagen Business School, verklaarde de uitdagingen waarmee toezichthouders worden geconfronteerd in een poging om privacymunten te stoppen:

 

"Als gedecentraliseerde privacy cryptocurrencies in de toekomst populair worden, zodat ze routinematig kunnen worden uitgewisseld zonder dat gebruikers naar andere valuta en systemen hoeven om te schakelen, is er geen voor de hand liggende manier voor regelgevers om post-hocregulering op te leggen."

 

 

Gleasure gelooft dat degenen die de code hebben de regels beheersen: “Wat de toezichthouders niet beseffen, is dat degenen die de code beheersen, de regels beheersen. Tot nu toe hebben ze dit niet geaccepteerd en zijn ze in de ontkenningswoord fase. "


In een gesprek met Crypto Briefing, een nieuwscentrum voor cryptocurrency, deelde Dr.Robin Renwick van Trilateral Research zijn mening over de rol die privacymunten zullen spelen in de toekomst van cryptocurrency als geheel:

 

"Ik denk dat het mogelijk is dat regeringen zullen proberen om elke cryptocurrency die een niveau van privacy probeert te bieden boven de huidige 'status quo', ronduit te verbieden. Dit zal ervoor zorgen dat valuta's met behoud van de privacy de weg worden voor protest tegen het bestaande financiële systeem. Vergeet niet dat privacyschendingen en -schendingen de steunpilaar van het financiële systeem zijn geworden. "


Renwick voegde eraan toe dat zodra toezichthouders de gevaren van transparante munten zoals BTC en ETH begrijpen, er een bredere acceptatie van privacymunten zou zijn "net zoals gebruikers de snodeheid van [Big Tech-bedrijven zoals] Facebook en Google beginnen te beseffen."

 

Monero (XMR) is de belangrijkste focus van regelgevers

 

Begin september 2020 beloofde de Internal Revenue Services (IRS) van de Verenigde Staten tot $ 625.000 te betalen aan degene die met succes de privacymuur van het Monero-netwerk zou kunnen doorbreken. Dit toont de grote belangstelling van toezichthouders voor privacymunten zoals Monero (XMR).

 

Ongeveer een week geleden bleek de privacymuur van de cryptocurrency opnieuw moeilijk te doorbreken nadat hij het doelwit was van een Sybil-aanval.

 

Over de toename in populariteit van privacymunten zei Justin Ehrenhofer, een communityleider voor Monero:

 

“Regelgevers en compliance-beroepen zouden snel moeten beseffen dat Monero niet het enige project is dat nuttige privacyfuncties biedt. Andere ‘privacymunten’ bieden intrinsieke of opt-in privacyverbeteringen waarop ze voorbereid moeten zijn. Zelfs Bitcoin en Ethereum, die breed worden ondersteund, passen nieuwe privacyverbeteringen toe. Deze technologieën kunnen niet langer worden genegeerd. "

Zoals deze professor dus nu ook verklaard zal het verbieden van privacy munten averechts gaan werken, dit is wat coinpower al jaren zegt tegen al zijn leden. 

Team Coinpower 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.