Japan: grote particuliere banken en bedrijven gaan in 2021 digitale yen testen

Published on 20 November 2020 at 10:28

Japan gaat eindelijk verder met zijn digitale yen-experiment.

Japan Inc. loopt voorop met Digital Yen Experiment

Volgens een rapport van Reuters dat op 19 november werd gepubliceerd, zullen meer dan 30 grote Japanse bedrijven volgend jaar experimenten starten om een ​​gemeenschappelijke, particuliere digitale valuta uit te geven om plaats te maken voor digitalisering in het land.

 


Deze ontwikkeling komt kort na het onlangs aangekondigde plan van de Bank of Japan dat probeert te experimenteren met de uitgifte van een digitale yen.
Zoals eerder gemeld, vertelde Takeshi Kimura, afdelingsdirecteur-generaal van de Bank of Japan (BoJ) aan het lokale Japanse nieuwscentrum de Asahi Shimbun dat de uitgifte en ontwikkeling van de digitale yen een "voornaamste zorg" is voor de centrale bank.

 


Volgens bronnen die dicht bij de zaak staan, overweegt de groep, bestaande uit verschillende grote Japanse bedrijven, waaronder de drie grootste banken van Japan en makelaars, telecommunicatiebedrijven, nutsbedrijven en detailhandelaren, een experiment uit te voeren om een ​​digitale valuta uit te geven die een gemeenschappelijke regeling zal gebruiken platform.
Hiromi Yamaoka, een voormalig BOJ-directeur die de groep voorzit, vertelde een online briefing:
"Japan heeft veel digitale platforms, waarvan geen enkele groot genoeg is om contante betalingen te verslaan."

 


Toevoegen:
"We willen niet nog een silo-achtig platform creëren. Wat we willen doen, is een raamwerk creëren dat verschillende platforms onderling compatibel kan maken. "


Focus op het promoten van girale transacties
Met name Japanse privébanken zullen verantwoordelijk zijn voor de uitgifte van de digitale valuta in de experimenten. Tegelijkertijd kan de mogelijkheid dat andere entiteiten de digitale valuta uitgeven niet volledig worden uitgesloten, voegde Yamaoka eraan toe.

 


Het is vermeldenswaard dat Japan een van de landen met de meeste contanten ter wereld is. Volgens het rapport maken contante betalingen slechts 20% uit van de totale afwikkeling in het land, vergeleken met de VS en China met respectievelijk 45% en 70%.
Over China gesproken, het digitale yuan-experiment is met volle kracht vooruitgegaan.

 


Zoals eerder gerapporteerd, had de centrale bank van China de lucht vrijgemaakt en verklaarde dat de proef met de zich ontwikkelende digitale valuta van de centrale bank (CBDC) momenteel beperkt was tot retailtransacties, waardoor de beweringen dat de digitale yuan werd gebruikt voor grote transacties, werden stopgezet.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.