Chinese staats media zetten Bitcoin in de schijnwerpers terwijl het verboden is in China

Published on 20 November 2020 at 10:38

Ondanks de strenge regels van de Chinese overheid met betrekking tot cryptocurrencies, zetten de Chinese staatsmedia, CCTV, de recente bull-run van Bitcoin in de schijnwerpers.

CnLedger, een populair anoniem Twitter-account dat cryptonieuws in China behandelt, merkt de recente berichtgeving van CCTV op.

 


"CCTV, het officiële tv-kanaal van China: de prijs van Bitcoin overtreft $ 17,5K, een stijging van 70% in minder dan 50 dagen. Vergeleken met de bullmarkt van 2017, is het netwerk-, ontwikkelings- en investeringsecosysteem van Bitcoin nu veel beter. De recente stijging wordt aangedreven door institutionele fondsen. "


Bitcoin handelt op het moment van schrijven tegen $ 17.963,99, meer dan 10% in de week, meer dan 50% in de maand en meer dan 120% in het jaar, volgens CoinGecko.

 

 

China verbood in 2017 (ICO's) en zette zijn crypto-onderdrukking vorig jaar voort met onderzoek naar Exchanges.

 

 

Het land is echter doorgegaan met het ondersteunen van de blockchain-markt. Een rapport van het crypto-analyseplatform LongHash onthult dat er van januari tot juli 2020 meer dan 10.000 blockchain-bedrijven in China zijn gevormd, meer dan de 8.595 die in 2017 werden geregistreerd.

 

 

Het cryptodatabedrijf zegt dat het aantal nieuw opgerichte blockchain-bedrijven in China dit jaar het aantal vorig jaar opgerichte bedrijven, dat 13.885 was, zal overtreffen.

 

 

Bovendien blijven Chinese burgers crypto gebruiken om geld het land uit te krijgen. Een rapport uit augustus van blockchain-analysebedrijf Chainalysis gaf aan dat meer dan $ 50 miljard aan cryptocurrency in de afgelopen 12 maanden de in China gevestigde wallets is ontvlucht.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.