Geen privacymunten meer? CipherTrace dient patenten in voor het traceren van Monero-transacties

Published on 23 November 2020 at 09:16

Het bedrijf beweert dat het XMR kan identificeren die wordt gebruikt voor illegale doeleinden ter ondersteuning van strafrechtelijk onderzoek

Geen privacymunten meer? CipherTrace dient patenten in voor het traceren van Monero-transacties. Crypto-analysebedrijf CipherTrace heeft vrijdag aangekondigd dat het twee patenten heeft aangevraagd voor technologie die transacties voor privacymunt Monero kan traceren. 

 

In een blog van 20 november van CipherTrace verklaarde het bedrijf dat de patenten forensische tools zouden bevatten om transactiestromen van Monero (XMR) te onderzoeken om te helpen bij financieel onderzoek, statistische en probabilistische methoden voor het scoren van transacties en het clusteren van waarschijnlijke portemonnee-eigenaren, evenals visualisatie tools en manieren om gestolen of illegaal gebruikte XMR op te sporen.

"Met de Monero-traceringsmogelijkheden van CipherTrace kunnen [Virtual Asset Service Providers] vaststellen wanneer inkomende XMR een criminele oorsprong kan hebben, waardoor ze klanttransacties adequaat kunnen beoordelen volgens de vereiste regelgeving", aldus de blog. 

 

"[Ons] doel is om de detectie van criminele gebruikers mogelijk te maken en daarmee de veiligheid en duurzaamheid van privacymunten zoals Monero in de toekomst te vergroten." Hoewel Bitcoin (BTC) nog steeds het geprefereerde ruilmiddel is voor veel darknet-marktgebruikers, is er een toenemende acceptatie voor privacymunten zoals XMR.

 

Wetshandhavingsinstanties hebben nog geen betrouwbare manier gevonden om Monero te traceren, en bedrijven zoals CipherTrace hebben een kans - het bedrijf werkt naar verluidt sinds begin 2019 aan een middel om XMR-transacties op te sporen. CipherTrace CEO Dave Jevans vertelde in augustus aan Cointelegraph dat het bedrijf de eerste tool heeft ontwikkeld voor het volgen van Monero-transacties.

 

Een dergelijk instrument zou mogelijk strafrechtelijk onderzoek kunnen ondersteunen en het aantal witwasincidenten kunnen verminderen. Het bedrijf heeft verklaard dat het deze Monero-traceringstools heeft ontwikkeld als onderdeel van een project met het Amerikaanse Department of Homeland Security, maar dit laatste is niet de enige overheidsinstantie die op zoek is naar een manier om XMR-portefeuilles, transactiedata en -tijden te identificeren.

 

In september kondigde de Internal Revenue Service aan dat het een premie van maximaal $ 625.000 zou geven aan iedereen die Monero kan breken. Mogelijkheden voor de traceringstools van CipherTrace zijn nog niet bevestigd. Een vertegenwoordiger van Monero Outreach vertelde Cointelegraph in oktober dat ze "zeer wantrouwend zouden staan ‚Äč‚Äčtegenover alle beweringen dat bedrijven Monero-transacties kunnen traceren" en dat het onwaarschijnlijk is dat een bedrijf dat dat deed "de wallets of bedragen voor een transactie zou traceren."

 

Team Coinpower


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.