Een andere Chinese stad rolt een digitale yuantest uit in 'rode pakketten'

Published on 23 November 2020 at 09:32

De Chinese stad Suzhou voert naar verluidt vanaf volgende maand een bredere test uit voor de digitale valuta van de centrale bank van het land in "rode pakketten".

The Paper, een online media onder het staatsbedrijf Shanghai United Media Group, zei maandag in een rapport dat de proef zal plaatsvinden op 12 december, een datum die bekend staat als Double 12 in China - een eindejaarswinkelfestival. In april werd al gemeld dat sommige overheidsmedewerkers transportvergoedingen in digitale yuan kregen - ook bekend als DC / EP - als onderdeel van een lopende proef in Suzhou.

 

Volgens The Paper zal de vorm van het bredere proces in Suzhou vergelijkbaar zijn met het proces dat in oktober in Shenzhen werd gehouden, waar via een loterij ongeveer $ 1,5 miljoen aan digitale yuan aan 50.000 inwoners werd uitgedeeld als "rode pakketten". Inwoners die de loterij wonnen, konden de gratis digitale yuan uitgeven bij een van de meer dan 3.000 winkels die deelnamen aan het proces in Shenzhen.

 

 

Het rapport zei dat het nieuwe aan de Suzhou-proef is dat het een extra offline-betalingsfunctie mogelijk maakt voor de DC / EP-portefeuilles, waar transacties kunnen worden gestart door slechts twee betaalapparaten aan te raken, dwz smartphones, zelfs in een offline omgeving via het Near Field. Communicatietechnologie.

 

Ondertussen lijkt de Chinese stad Chengdu ook een bredere proef met DC / EP-portefeuilles te doen. De Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), een van de vier grootste commerciële staatsbanken in het land, heeft bijvoorbeeld reclame gemaakt voor een functie voor 'interne testportefeuilles' in zijn mobiele app voor ten minste openbare gebruikers in Chengdu. , Heeft The Block gevonden.

 

In dit stadium kunnen alleen gebruikers op de witte lijst een DC / EP-portemonnee activeren, vertelde een medewerker van de klantenservice aan The Block. Screenshot van de mobiele app van ICBC voor gebruikers in Chengdu


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.