IRS waarschuwt Crypto-investeerders opnieuw dat ze te weinig winsten hebben gerapporteerd

Published on 24 November 2020 at 10:33

IRS waarschuwt Crypto-investeerders opnieuw dat ze te weinig winsten hebben gerapporteerd

De IRS vertelt crypto-investeerders dat ze hun winsten en verliezen mogelijk te weinig hebben gerapporteerd, maar dit kan te wijten zijn aan een technisch probleem.

 

 

De IRS waarschuwt Crypto-investeerders opnieuw dat ze te weinig winsten hebben gerapporteerd
Voor het tweede jaar op rij waarschuwt de Internal Revenue Service (IRS) investeerders in cryptocurrency dat ze hun bezit te weinig hebben gerapporteerd. Maar het kan weer een vals alarm zijn.

 

 

"Tientallen individuen" ontvingen onlangs mededelingen dat ze belasting verschuldigd zijn over winsten uit crypto-holdings die ze niet hebben gemeld bij het indienen in 2018, volgens een blogpost die maandag werd gepubliceerd door belastingsoftwareleverancier CryptoTrader.tax.

 

 

Shehan Chandrasekera, hoofd belastingstrategie bij CoinTracker, zei dat hij ook had gehoord dat crypto-investeerders deze brieven dit jaar ontvingen.

De CP2000-brieven van het formulier geven aan hoeveel de IRS denkt dat de gebruikers verschuldigd zijn en geven vervaldata voor betaling. De gebruikers hebben deze winsten waarschijnlijk nooit gerealiseerd en zijn deze fondsen niet echt verschuldigd.

 

 

Gelijkaardige brieven werden vorig jaar naar gebruikers van crypto-exchanges gestuurd. Destijds vertelde Justin Woodward, de mede-oprichter van TaxBit, een andere softwareleverancier, CoinDesk dat mensen brieven ontvingen omdat hun exchange transacties aan de IRS rapporteerde met behulp van formulier 1099-K. Dit IRS-formulier geeft aan dat alle transacties inkomsten genereren, zelfs als sommige transacties daadwerkelijk tot verlies voor de gebruiker hebben geleid.

 

 

Als gevolg hiervan kan een beurs een dramatisch hoge belastingdruk voor de gebruiker melden. De brieven die in 2019 zijn verzonden, waren voor het aanslagjaar 2017.

 

 

Hetzelfde probleem lijkt zich dit jaar voor te doen, volgens de blogpost van CryptoTrader.

"Deze CP2000-cryptocurrency-gerelateerde belastingongevallen vloeien allemaal voort uit het feit dat Coinbase en andere beurzen formulier 1099K gebruiken om crypto-opbrengsten aan de IRS te melden. Dit is een probleem ”, aldus de blogpost.

 

 

Volgens een foto op de blogpost van CryptoTrader is zeker één Coinbase-gebruiker getroffen. Het is onduidelijk of gebruikers van andere centrales deze brieven ook ontvangen.

 

 

Gebruikers die een van deze formulieren ontvangen, moeten hun werkelijke winsten en verliezen berekenen en deze rapporteren aan de IRS, aldus de post.

exchanges zouden dit probleem kunnen voorkomen door 1099-B-rapporten naar de IRS te sturen, die winsten en verliezen nauwkeurig markeren, in plaats van de op verkopers gerichte 1099-K-formulieren, vertelde de andere mede-oprichter van TaxBit, Austin Woodward, CoinDesk in maart.

 

 

Destijds zei hij dat "er nooit een duidelijke IRS-richtlijn was dat [de 1099-K] de juiste vorm was."

Woordvoerders van de IRS en Coinbase hebben niet onmiddellijk een antwoord teruggestuurd


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.