Biden stelt een bitcoin bear aan het roer van het nieuwe economische beleid.

Published on 25 November 2020 at 11:26

Het Biden-team kijkt naar Janet Yellen om het economische beleid van de volgende regering te leiden.

=Terwijl Biden zijn lijst van aangestelden aan het afronden is, heeft hij een voorzitter van de Federal Reserve uit het Obama-tijdperk aangetrokken om het economische beleid van zijn regering te leiden.

 

 

Volgens het Wall Street Journal gepubliceerd op 23 november, is het Biden-team van plan Janet Yellen voor te dragen als minister van Financiën. Obama benoemde Yellen oorspronkelijk tot lid van de Fed in 2014, waar ze bleef tot begin 2018.

 

 

In een term die aansluit bij een enorme uitbreiding van de publieke kennis van cryptocurrencies en eindigde direct na de dramatische bull run van Bitcoin in 2017, was Yellen consequent kritisch over de markt en noemde Bitcoin in oktober 2018 "allesbehalve nuttig".

 

 

De tijden zijn echter in slechts twee jaar drastisch veranderd. Eind 2017 verwierp Yellen het idee dat de Fed overweegt om een ​​digitale dollar uit te geven. Ondertussen begon de Fed dat vooruitzicht in de loop van 2020 duidelijk serieus te nemen.

 

 

Van haar kant lijkt Yellen stil te zijn geweest over crypto sinds ze de Fed heeft verlaten en voor een denktank gaat werken. Wat haar mening nu is weten we niet.

 

 

Indien goedgekeurd door de Senaat, zou Yellen de eerste vrouw zijn die als minister van Financiën zou dienen. Ze wordt algemeen beschouwd als een gematigde kandidaat, hoewel recente openbare verklaringen suggereren dat ze veel meer bereid zou zijn om de uitgaven uit te breiden dan de huidige secretaris Steven Mnuchin, die onlangs kritiek kreeg op het beëindigen van verschillende noodkredietprogramma's.

 

 

De Schatkist heeft zich het afgelopen jaar steeds meer met crypto beziggehouden. Bureaus rond de schatkist zijn onder meer het Financial Crimes Enforcement Network, de IRS en het Office of the Comptroller of the Currency, die allemaal regelmatig de krantenkoppen halen vanwege de toenemende aandacht die ze aan crypto besteden.

 

 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.