De Libra van Facebook wordt naar verluidt in januari 2021 gelanceerd als USD stablecoin

Published on 27 November 2020 at 09:37

Volgens een nieuw rapport zou de langverwachte digitale valuta Libra eindelijk in januari 2021 het levenslicht kunnen zien.

Na meer dan een jaar van onderzoek door wereldwijde financiële toezichthouders, zal Libra lanceren in de vorm van een door de Amerikaanse dollar gesteunde digitale valuta, meldde de Financial Times op 27 november.

 

 

Onder verwijzing naar drie mensen die betrokken zijn bij het Libra-project, stelt de Financial Times dat de plannen van de Libra Association uiteindelijk meer fiat-valuta's zullen toevoegen aan de korf met activa die de waarde van Libra ondersteunen.

 

 

De exacte lanceringsdatum, die in januari wordt verwacht, is nog steeds niet bekend en zou afhangen van het moment waarop de Libra Association goedkeuring krijgt van de Zwitserse toezichthouder voor financiële markten, of FINMA, om als betalingsdienst te opereren.

 

 

Een woordvoerder van de FINMA weigerde commentaar te geven aan CoinTelegraph met betrekking tot de mogelijke lancering van Libra in januari 2021. De vertegenwoordiger verwees naar een aankondiging over het licentieproces van Libra waarin stond: "In overeenstemming met de gebruikelijke praktijk zal FINMA lopende procedure, noch speculeren over wanneer deze voltooid kan zijn. "

 

 

De Libra Association reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van CoinTelegraph om meer informatie.

 

 

Opgericht in juni 2019, kreeg de Libra Association te maken met grote regelgevende controle, waardoor een aantal aangesloten bedrijven zoals PayPal en MasterCard vervolgens het project verlieten. Het mandje met valuta's dat LIbra ondersteunde, zou oorspronkelijk verschillende fiat-valuta's bevatten, waaronder de Amerikaanse dollar, de euro, de Japanse yen, het Britse pond en de Singaporese dollar.

 

 

Volgens de Financial Times zijn verschillende Libra-leden van mening dat de benoeming van HSBC Legal Chief Stuart Levey als Chief Executive een keerpunt was voor het Libra-project.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.