Gerespecteerde financiële historicus roept op tot integratie van Bitcoin in het financiële systeem van de VS.

Published on 30 November 2020 at 09:10

In een lang artikel over de opkomst van Bitcoin en zijn rol in de financiële toekomst, heeft een gerespecteerde voormalige Harvard-professor gesuggereerd dat de administratie van Biden er baat bij zou hebben om de digitale valuta in het Amerikaanse financiële systeem te integreren.

Financieel historicus en Milbank Family Senior Fellow bij de Hoover Institution aan de Stanford University, Niall Ferguson, heeft een lang stuk over Bitcoin geschreven dat wordt opgemerkt door de cryptogemeenschap.

 

 

Daarin gaf de voormalige professor van Harvard en Oxford University commentaar op hoe de traditionele nee-zeggers en debunkers hun collectieve standpunten dit jaar hebben verzacht, aangezien de activa beter presteren dan de meeste andere traditionele investeringen.

 

 

Grote Bitcoin-aanbevelingen
Het stuk is een aantal keer opnieuw getweet, meest recentelijk door 10T Holdings mede-oprichter Dan Tapiero, die opmerkte dat dit enorme aandacht zou kunnen trekken. Van bijzonder belang waren de opmerkingen over de integratie van Bitcoin in het Amerikaanse financiële systeem;

 

`` In plaats van te proberen een digitale dollar in Chinese stijl te creëren, zou de jonge regering van Joe Biden de voordelen moeten erkennen van de integratie van Bitcoin in het Amerikaanse financiële systeem, ''

 

 

"Biden zou #Bitcoin moeten integreren in het Amerikaanse financiële systeem."

Meest gerespecteerde financiële historicus in leven @nfergus bitcoin-opmerkingen om enorme aandacht te trekken.

Favoriete figuur van de vestiging over monetaire kwesties om actie te stimuleren. Wauw. 

- Dan Tapiero (@DTAPCAP) 30 november 2020

Ferguson maakte aanvullende verwijzingen naar de digitale yuan van China en voegde eraan toe dat het potentieel voor acceptatie ervan voor overmakingen of grensoverschrijdende handelsregelingen ‘substantieel’ is.

 

 

De Bloomberg-columnist had eerder geschreven over de deugden van Bitcoin en stelde dat er veel minder bitcoins in omloop zijn dan er miljonairs op de planeet zijn.

 

 

"Als miljonairs collectief zouden besluiten om slechts 1% van hun vermogen als Bitcoin aan te houden, zou de prijs meer dan $ 75.000 bedragen - hoger als er een correctie wordt gemaakt voor alle bitcoins die zijn verloren of opgepot."

 

 

Grote namen letten op
Hij verwees naar een aantal grote namen in de financiële wereld, waaronder Paul Tudor Jones, Stan Druckenmiller, Bill Miller en zelfs Ray Dalio, die nu bullish lijken te worden. Zelfs fervente Bitcoin-tegenstanders zoals Peter Schiff en Nouriel Roubini, die ook in het artikel worden genoemd, zijn begonnen hun toon te veranderen.

 

 

Hij voegde eraan toe dat adoptie nog veel verder te gaan is, daarbij verwijzend naar de in Argentinië geboren tech-investeerder Wences Casares die verklaarde na tien jaar goed te hebben gewerkt zonder onderbreking, met bijna 100 miljoen houders, meer dan een miljoen nieuwe houders per maand toevoegend en meer dan $ 1 miljard per dag wereldwijd;

 

 

"Het heeft een kans van 50% om binnen vijf tot zeven jaar een prijs van $ 1 miljoen per bitcoin te halen."

 

 

De voordelen van soevereiniteit en schaarste zijn duidelijk in een tijd waarin het aanbod van fiatgeld explosief toeneemt, voegde Ferguson eraan toe, en hij concludeerde dat er een duidelijke vraag was naar meer privacy als het gaat om een ​​betalingssysteem dat onvermijdelijk contant geld zal vervangen.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.