Pizza Hut accepteert Bitcoin voor pizza’s in Venezuela

Published on 30 November 2020 at 09:23

Fastfoodketens zoals Burger King en Church's Chicken accepteren al cryptobetalingen in het Zuid-Amerikaanse land.


Pizza Hut accepteert Bitcoin voor pizza's in Venezuela

 


Een beroemde in de VS gevestigde pizzaketen is begonnen met het accepteren van cryptocurrency-betalingen in al zijn winkels in Venezuela.

 

 

Volgens een tweet van 27 november van cryptodienstenbedrijf CryptoBuyer, accepteren Pizza Hut-winkels in het Zuid-Amerikaanse land nu crypto als een vorm van betaling voor eten en drinken. De verandering volgt het cryptobedrijf dat samenwerkt met Mega Soft om de acceptatie in Venezuela te stimuleren door cryptobetalingen bij meer dan 20.000 winkels en bedrijven mogelijk te maken.

 

 

"Pizza Hut kan tegenwoordig niet los worden gezien van deze technologische vooruitgang en al die nieuwe benaderingen voor dagelijkse levensbehoeften", zei Richard ElKhouri, algemeen directeur van de Venezolaanse activiteiten van de pizzaketen, in een interview met het plaatselijke nieuwscentrum ElAxioma. we bieden plaats aan jonge mensen, moderne volwassenen en mensen met technologische kennis. "

 

 

Met CryptoBuyer kunnen klanten pizza kopen bij de restaurantketen met Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Dash (DASH), Binance Coin (BNB), Binance USD (BUSD), Ether (ETH), Tether (USDT), Dai (DAI), en zijn eigen token XPT. Pizza Hut heeft locaties in de hoofdstad Caracas, maar ook in de steden Maracay, Maracaibo en Barquisimeto.

 

 

Cryptobuyer, gevestigd in Panama, is een cryptocurrency-gateway-startup die ook Bitcoin-geldautomaten in Midden- en Zuid-Amerika beheert. Het bedrijf heeft al populaire bedrijven geopend voor cryptobetalingen, waaronder Amerikaanse fastfoodketens zoals Burger King, het Tamanaco Intercontinental Hotel in Caracas en Traki, de grootste winkelketen van het land.

 

 

Het begin van Bitcoin gaat hand in hand met het Amerikaanse hoofdgerecht, aangezien de eerste gedocumenteerde commerciële aankoop met behulp van de cryptocurrency een bestelling voor twee pizza's was. Op 22 mei 2010 voltooide programmeur Laszlo Hanyecz de eerste gedocumenteerde commerciële Bitcoin-aankoop en betaalde hij 10.000 BTC - nu ongeveer $ 181 miljoen waard - voor een gebruiker van het Bitcoin Talk-forum om hem twee pizza's te sturen van een Papa John's-winkel in de Verenigde Staten.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.