PayPal-CEO Dan Schulman vertelt over de waardepropositie van Bitcoin

Published on 30 November 2020 at 09:45

In een recent interview sprak PayPal-president en CEO Daniel Schulman over de waardepropositie van Bitcoin.j

Zoals u zich wellicht herinnert, kondigde PayPal op 21 oktober de lancering aan van een nieuwe service waarmee klanten rechtstreeks vanaf hun PayPal-rekening cryptocurrency kunnen kopen, aanhouden en verkopen, en kondigde het zijn plannen aan om het nut van cryptocurrency aanzienlijk te vergroten door het beschikbaar te maken als financiering. bron voor aankopen bij zijn 26 miljoen verkopers wereldwijd. "

 

 

Schulman's opmerkingen tijdens een interview afgelopen maandag (23 november) met Andrew Ross Sorkin over CNBC's pre-market nieuws en praatprogramma "Squawk Box".

 

 

Sorkin begon het interview door de CEO van PayPal te vragen hoe hij Bitcoin waardeert.

 

 

Schulman antwoordde:

“Ik denk dat alle vormen van geld gebaseerd zijn op vertrouwen en waarden die uit dat vertrouwen voortkomen.

"Ik denk dat als je een stap terug doet, vooral met de pandemie, je het gebruik van contant geld plotsklaps hebt zien afnemen. Zo'n veertig tot zeventig procent van de consumenten wil niet langer met contant geld omgaan en zoals elke branche nu digitaliseert, gebeurt dat ook in de financiële dienstverlening.

 

 

"Het lijdt geen twijfel dat mensen massaal naar digitale betalingen en digitale valuta gaan, en een van de dingen waar we naar keken en we spraken met toezichthouders over de hele wereld, centrale banken over de hele wereld, en het werd me duidelijk dat het een het maakt niet uit of, maar wanneer en hoe je zult gaan zien dat steeds meer centrale banken vormen van digitale valuta uitgeven, en ik denk dat je steeds meer nut zult krijgen met cryptocurrencies.

 

 

"Een van de dingen die we toestaan, is het niet alleen gemakkelijk maken om cryptocurrencies te kopen, verkopen en aan te houden, maar heel belangrijk is dat we begin volgend jaar cryptocurrencies toestaan ​​om een ​​financieringsbron te zijn voor elke transactie die plaatsvindt op alle 28 miljoen van onze handelaren, en dat zal het nut van cryptocurrencies aanzienlijk versterken. "

 

 

Sorkin vroeg de CEO van PayPal naar de recente opmerking van JMorgan Chase-CEO Jamie Dimon dat zodra de marktkapitalisatie van Bitcoin veel groter wordt, deze gereguleerd zal worden.

 

 

Schulman antwoordde:

"Nou, ik denk dat het fundamenteel is dat we samenwerken met toezichthouders. Ik bedoel dat onze verhuizing naar de crypto-ruimte plaatsvond omdat we hand in hand werkten met het New York Department of Financial Services - we ontvingen de eerste voorwaardelijke BitLicense om dit te gaan doen. "

Op 2 november kregen we meer informatie over de cryptomogelijkheden van PayPal dankzij de teleconferentie over de inkomsten van het derde kwartaal van 2020. Zoals gewoonlijk hadden we eerst de "Voorbereide opmerkingen" van de leidinggevenden en daarna de "Vragen en antwoorden".

 

 

Met betrekking tot ondersteuning voor crypto, hier is wat Schulman te zeggen had tijdens het gedeelte "voorbereide opmerkingen" van de inkomstenoproep:

"Tot slot wil ik het hebben over onze recente aankondiging om het nut van cryptocurrencies te vergroten en om nieuwe vormen van digitale valuta van de centrale bank te omarmen. We gaan een nieuw tijdperk van financiële dienstverlening binnen, waarin onze portemonnees en alle services om hen heen van fysiek naar digitaal gaan. Deze omvatten identiteitsbeheer, nieuwe vormen van handel en volledig digitale betalingen en financiële diensten.

 

 

“Als zodanig hebben we onlangs aangekondigd dat PayPal rekeninghouders in staat zal stellen om eerst cryptocurrencies te kopen, verkopen en aan te houden, in de VS en vervolgens uit te breiden naar internationale markten in het Venmo-platform in de eerste helft van volgend jaar.

 

 

“Belangrijk is dat we dit doen in nauwe samenwerking met toezichthouders. Zoals je hebt gezien, heeft het New York Department of Financial Services PayPal een eerste in zijn soort voorwaardelijke bit-licentie verleend.

 

 

“Met deze basis zullen we begin volgend jaar snel in beweging komen en consumenten in staat stellen cryptocurrencies te gebruiken als financieringsinstrument om te winkelen bij alle 28 miljoen van onze verkopers.

 

 

“Deze oplossing brengt geen extra integraties, volatiliteitsrisico of oplopende transactiekosten voor zowel consumenten als handelaren met zich mee en zal het nut van cryptocurrencies fundamenteel versterken.

 

 

"Dit is nog maar het begin van de kansen die we zien, nu we samenwerken met toezichthouders om nieuwe vormen van digitale valuta te accepteren."

 

 

Vervolgens vroeg David Togut, Equity Research Analyst bij Evercore ISI, in de Q & A-sectie van de winstoproep naar "de impact op het ecosysteem van PayPal van de introductie van cryptocurrencies".

 

 

Schulman antwoordde:

"Dus ik zal duidelijk een stap terug doen, de wereld verschuift op dat punt snel van fysiek naar digitaal, dus dat geldt voor betalingen en financiële diensten. Mijn gesprekken met centrale banken, met de toezichthouders, met een aantal mensen op het gebied van cryptovaluta, het lijdt geen twijfel dat digitale valuta's aan belang zullen toenemen, met toenemende functionaliteit en toenemende bekendheid van CBDC's, vanuit mijn perspectief en al mijn gesprekken, zijn een kwestie van wanneer en hoe ze klaar zijn ...

 

 

 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.