Mike Novogratz: ‘Als Bitcoin gemakkelijk te koop was geweest, zou de prijs een stuk hoger zijn geweest’

Published on 2 December 2020 at 11:30

Op dinsdag (1 december) deelde miljardair-investeerder Mike Novogratz zijn laatste gedachten over Bitcoin en cryptocurrency in het algemeen. Zijn opmerkingen kwamen tijdens een interview met Andrew Ross Sorkin op CNBC's "Squawk Box".

Voormalig hedgefondsbeheerder Novogratz is de oprichter en CEO van Galaxy Digital, "een gediversifieerde innovator op het gebied van financiële dienstverlening en investeringsbeheer in de sector van digitale activa, cryptocurrency en blockchaintechnologie".

 

 

Sorkin begon met Novogrtaz te vragen of hij het ermee eens was dat geld uit traditionele activa zoals goud werd verplaatst naar digitale assets zoals Bitcoin en hoe zinvol dit is.

 

 

Novogratz antwoordde:

"Het is zinvol, maar het is niet het echte verhaal. Het echte verhaal is de acceptatie van Bitcoin, acceptatie van crypto op een grote verscheidenheid aan accounts ... het is gewoon een litanie van institutionele beleggers die van gedachten veranderen of zich realiseren dat dit de tijd is. Er is genoeg liquiditeit voor Bitcoin om er deel van uit te maken. "

 

 

Sorkin wees Novogratz er vervolgens op dat niet alle institutionele beleggers echte Bitcoins kopen en dat het er in feite op lijkt dat ze het meestal indirect kopen via aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). (GBTC is beschikbaar via traditionele makelaars in plaats van crypto-exchanges.)

 

 

Novogratz zei:

“Ja, luister, als Bitcoin gemakkelijk te kopen was geweest, zou de prijs een stuk hoger zijn geweest, en daarom was Grayscale Trust een zeer interessante manier voor mensen om ETF-achtige blootstelling te krijgen. Het is geen ETF, maar het is als een ETF ... en dat is dus de gemakkelijkere route.

 

 

"Je ziet nu steeds meer institutionele paden, maar we hebben een fonds. Er zijn tal van andere fondsen die op instellingen zijn gericht, en we zien dat de activiteit in die fondsen ook begint aan te trekken ...

 

 

"De grote hedgefondsen zullen uiteindelijk zelf Bitcoin kopen, en ze zullen het in bewaring nemen ... En dus zie je de evolutie van deze industrie, en het versnelt zich op een versnelde manier."

 

 

"Je ziet steeds meer institutionele paden", zegt @Novogratz op # bitcoin's bull run. "Het is een digitaal gouden verhaal." 

 

 

Vorige maand vertelde Novogratz tijdens een interview met Alex Saunders in aflevering E734 van de cryptopodcast 'Nugget's News' hoe hij voor het eerst in cryptovaluta kwam en hoeveel hij destijds voor één bitcoin betaalde:

 

 

'Ik werd gebeld door een vriend van me. Hij vroeg me naar Bitcoin, en ik had er nog nooit van gehoord. Hij was naar de westkust verhuisd - iedereen had het over Bitcoin - en dus deed ik 15 minuten onderzoek en dacht ik 'ah coole tech-technologie, libertariërs vinden het leuk' ...

 

 

"Dit was in 2012. We zitten in de Europese financiële crisis. De Chinezen kochten ... dus mijn eerste aankopen van Bitcoin bedroegen ongeveer $ 95, en ze waren erg speculatief. Ik heb het gekocht omdat ik dacht dat het omhoog zou gaan.

 

 

'En terwijl ik ernaar begon te kijken, me erin verdiepte, dacht ik dat dit cool zou kunnen zijn. Dus belde ik een vriend van me - Dan Moorhead van Pantera [Capital] - met wie ik had geïnvesteerd toen hij een paar jaar eerder een macrofonds runde. Ik heb geholpen zijn macrofonds te zaaien ...

 

 

'Ik zei' Morehead, kijk hier eens naar; Ik heb niet genoeg tijd. '' En na twee weken belde hij me terug en zei: 'Kerel, dit gaat de wereld veranderen' ... Dus besloten we - Pete Briger, mijn andere partner, ikzelf en Dan - dat we zouden een hoop Bitcoin kopen en tot eer van Dan kocht hij veel. We waren toen een stuk rijker dan Dan, en dus kocht hij veel Bitcoin - ongeveer dertigduizend bitcoin - voor zichzelf, en dus denken we van 'Ik heb $ 30.001' omdat we hem niet meer konden geven dan we hadden; dus we zijn ongeveer hetzelfde. "


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.