Russische centrale bank verzet zich tegen aan roebel gekoppelde stablecoins

Published on 2 December 2020 at 11:41

Rusland wil de Chinese aanpak volgen om private stablecoins te verbieden die zijn gekoppeld aan zijn nationale fiat-valuta.

Hoge functionarissen bij de Bank of Russia hebben zich verzet tegen de uitgifte van private stablecoins die aan de Russische roebel zijn gekoppeld.

 

 

Sergei Shvetsov, een eerste vice-gouverneur van de Russische centrale bank, zei dat de bank particuliere bedrijven wil verbieden stablecoins aan te bieden die worden ondersteund door de fiatvaluta van het land.

 

 

Russische crypto-ontwikkelaars zullen alleen de digitale roebel van de Bank of Russia kunnen gebruiken, zei Shvetsov. Volgens een rapport van 30 november van het lokale persbureau Prime, zei hij dat deze benadering de 'filosofie van het unieke karakter van de betaalmiddelen' volgt.

 

 

Shvetsov verwees naar China's digitale yuan-gerelateerde regelgeving die de uitgifte van door yuan gesteunde stablecoins door derden strafbaar stelt:

 

 

“China heeft een algeheel verbod ingesteld op alle aan yuan gekoppelde stablecoins. Ik denk dat we daar niet ver vandaan zijn. De bank zal alles onderdrukken dat als betaalmiddel wordt gepositioneerd. We gaan ervan uit dat de roebel het betaalmiddel is van de Russische Federatie. "
Olga Skorobogatova, een andere eerste vice-gouverneur van de Bank of Russia, onderstreepte de technische moeilijkheden bij het uitgeven van een digitale roebel:

 

Ze zei: "Tot dusverre heeft geen enkele toezichthouder ontdekt hoe ze roebels kunnen herstellen voor het geval de smartphone bijvoorbeeld verloren gaat, maar juist vanwege het feit dat [...] technologieën zich ontwikkelen, begrijpen we voor onszelf dat dit probleem kan worden uitgewerkt in de tweede fase. [...] Technologisch gezien moet dit probleem worden opgelost. "

 

 

De Bank of Russia heeft in oktober 2020 officieel een roadmap voor de digitale roebel uitgebracht. Volgens de bank moet een digitale roebel naast contant geld een extra vorm van geld worden.

 

 

Op 30 november kondigde Sberbank - de grootste staatsbank in Rusland - zijn plannen aan om een ​​nieuw blockchain-platform voor handel en een native token genaamd Sbercoin te lanceren. Eerder overwoog Sberbank naar verluidt om zijn eigen stablecoin te lanceren die is gekoppeld aan de Russische roebel.

De Bank of Russia en Sberbank reageerden niet onmiddellijk op het verzoek van CoinTelegraph om commentaar.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.