Ripple CTO zegt dat de gemeenschap het bedrijf zou kunnen dwingen 48 miljard XRP te burnen

Published on 4 December 2020 at 09:59

Ripple zou kunnen worden gedwongen om zijn volledige XRP-bezit te verbranden als de gemeenschap ervoor stemt, heeft de CTO van het bedrijf David Schwartz bevestigd.

Ripple CTO zegt dat de gemeenschap het bedrijf zou kunnen dwingen 48 miljard XRP NIEUWS te verbranden

 


David Schwartz, chief technology officer van Ripple, heeft toegegeven dat het bedrijf door validators zou kunnen worden gedwongen om zijn 48 miljard XRP-tokens te verbranden, ongeacht of het het eens is met de beslissing of niet.

 

 

Het bedrijf heeft momenteel de helft van het totale XRP-aanbod in handen en is door de gemeenschap onder vuur komen te liggen omdat het in het verleden tokens heeft verkocht, hoewel het resoluut claims van prijsmanipulatie weerlegde en de praktijk de afgelopen tijd heeft gestopt.

In een Twitter-thread bevestigde Schwartz dat de gemeenschap kon stemmen op Ripple om hun volledige voorraad XRP-tokens te verbranden, en verklaarde dat de blockchain "erg democratisch" is.

 

 

"Er zou niets zijn dat Ripple zou kunnen doen om dat te voorkomen."
XRP Ledger-wijzigingen vereisen een goedkeuringsbeoordeling van 80% van de validators van het grootboek en worden geactiveerd als ze gedurende twee weken boven die drempel blijven. In juni stemden validators van de XRPL met name voor een nieuw amendement, genaamd "the Checks Amendment", zonder steun van Ripple.

 

 

De wijziging introduceert de mogelijkheid voor gebruikers om elkaar cheques uit te schrijven voor een vooraf bepaald bedrag aan XRP dat op een later tijdstip kan worden ingewisseld.

 

 

De opmerkingen van Schwartz komen als een soort naschrift van een incident in november vorig jaar, waarin werd onthuld dat Ripple ook eenzijdig zou kunnen besluiten om de miljarden overtollige voorraad te verbranden. Destijds had Stellar zojuist zijn totale voorraad van 105 miljard XLM-tokens teruggebracht tot 50 miljard.

 

 

Schwartz kwam uit bij het Stellar Development Fund voor het verbranden van meer dan 50% van de totale XLM-tokens die schrijven:

"Jammer dat XRP gedecentraliseerd is, anders kan iemand de helft van het aanbod verbranden en de prijs verhogen tot 29 cent."
Stellar mede-oprichter Jed McCaleb schoot terug dat Ripple net zo veel tokens kon verbranden, net zo gemakkelijk:

Waar heb je het over. Ripple-labs kunnen de helft van de XRP-voorraad verbranden.

 

 

- Jed McCaleb (@JedMcCaleb) 9 november 2019
Schwartz gaf toe dat het kon worden gedaan en legde uit dat het via een niet-traditionele methode zou moeten zijn, zoals het gebruik van de tokens als vergoedingen of het verzenden naar een account waartoe nooit toegang kon worden verkregen.

 

 

Ripple is al lang het onderwerp van kritiek vanwege het routinematig verkopen van tokens. Volgens een rapport van XRPArcade begin 2020 verkocht het bedrijf sinds december 2017 gemiddeld 196 miljoen XRP per maand. Vanaf april was in totaal 5,5 miljard XRP verkocht, oftewel $ 3,45 miljard op het moment van schrijven.

 

 

In het tweede en derde kwartaal van dit jaar stopte Ripple met de verkoop van XRP en begon het de tokens terug te kopen om de prijs te ondersteunen. In het derde kwartaal kocht het bedrijf $ 45,5 miljoen aan XRP.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.