Audiostreaminggigant Spotify onderzoekt cryptobetalingen

Published on 4 December 2020 at 14:00

Spotify, een van 's werelds grootste aanbieders van streaming audio, is op zoek naar kandidaten met een crypto-achtergrond om een ​​nieuwe rol bij het bedrijf te vervullen.

Volgens een recente vacature is het bedrijf op zoek naar een uitstekende associate director om zijn betalingsstrategie en innovatieafdeling te versterken. Volgens een aankondiging op LinkedIn is de nieuwe vacature woensdag gepubliceerd.

 

 

De nieuwe functie zal naar verwachting een sleutelrol spelen bij het bepalen en implementeren van de betalingsstrategie van Spotify en de betrokkenheid van het bedrijf bij het onlangs omgedraaide cryptoproject van Facebook, Diem, versterken. De positie zal zich ook richten op bredere digitale activa en de crypto-industrie, inclusief digitale valuta van de centrale bank of CBDC's, merkt de aankondiging op:

 

 

"Je gaat verder nadenken over nieuwe kansen en innovatie in het opkomende ecosysteem van gedistribueerde ledgertechnologie, blockchains, cryptocurrencies, stablecoins, CBDC's en andere digitale activa."

 


Volgens de post zal de nieuwe rol worden gevestigd in de kantoren van Spotify in Londen of Stockholm, waardoor er regelmatig moet worden gereisd tussen de twee kantoren en andere bedrijfslocaties.

 

 

Spotify is een van de eerste leden van de Libra Foundation die formeel werd opgericht in Genève in oktober 2019. In tegenstelling tot PayPal en MasterCard is Spotify een van de bedrijven die het cryptoproject van Facebook niet hebben opgegeven vanwege toegenomen toezicht door wereldwijde toezichthouders.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.