De blockchain-tool van de VN heeft tot doel het kadaster in de steden van Afghanistan te verbeteren

Published on 5 December 2020 at 12:30

De Verenigde Naties willen stedelijke uitdagingen, zoals landroof en inefficiënt ruimtegebruik, aanpakken met blockchaintechnologie.

De blockchain-tool van de VN heeft tot doel het kadaster in de steden van Afghanistan te verbeteren

 


De Verenigde Naties hebben een blockchain-aangedreven oplossing uitgebracht om de Afghaanse overheid te helpen bij het beheren van eigendomsproblemen in de stedelijke gebieden van het land.

 

 

Volgens een aankondiging van 2 december zal het U.N. Human Settlements Program, of U.N.-Habitat, in december 2020 zijn nieuwe digitale kadastrale oplossing presenteren aan het ministerie van Stedelijke Ontwikkeling en Land in Afghanistan.

 

 

De VN lanceerde in 2019 voor het eerst haar blockchain-project voor duurzame stedelijke ontwikkeling in Afghanistan.

Nu, met haar nieuwe blockchain-enabled digitale kadastrale tool, wil de VN Afghanistan helpen bij het aanpakken van grote uitdagingen in stedelijke informele nederzettingen - ook wel bekend als sloppenwijken of sloppenwijken - zoals landroof, inefficiënt gebruik van land en onzekere grondbezit in informele nederzettingen.

 

 

Volgens de VN is meer dan 80% van de eigendommen in Afghaanse steden "niet geregistreerd bij de gemeentelijke of nationale landautoriteiten en hebben de bewoners geen formele eigendomsdocumenten."

 

 

Bekend als ‘‘ goLandRegistry ’, is het nieuwe systeem ontworpen om alle eigendomsdocumenten op een blockchain vast te leggen en om bezettingscertificaten af ​​te geven. Dit zal naar verluidt eigenaren van onroerend goed in staat stellen om onafhankelijk de authenticiteit van bezettingscertificaten aan te tonen met behulp van een open-source blockchain-verificatietool.

 

 

De tool is gebaseerd op een hybride blockchain-platform van de Europese startup LTO Network. LTO's CEO Rick Schmitz zei dat hybride blockchain-oplossingen geoptimaliseerde en gedecentraliseerde gegevensuitwisseling tussen belanghebbenden in het kadasterproces mogelijk maken, waardoor dure IT-revisies overbodig worden.

 

 

"Door Live Contracts te gebruiken, kunnen gegevens automatisch worden gedistribueerd naar verschillende belanghebbenden en systemen om kadastrale overdrachten, belastingautomatisering, kredietverstrekking enz. Te vergemakkelijken", zei Schmitz.

 

 

Maurizio Gazzola, hoofd van strategische oplossingen bij het VN-bureau voor informatie- en communicatietechnologie - een partnerbureau voor het project - zei dat de VN haar digitale kadasteroplossing aan meer landen wil aanbieden:

 

 

`` Het plug-and-play-ontwerp van de blockchain van het LTO-netwerk en de bijdrage van transactietokens voor het Afghanistan-project hebben de ontwikkeling mogelijk gemaakt van de blockchain-verankeringsmechanismen en de open source-tool voor verificatie van eigendomscertificaten die nu beschikbaar is voor elk land om te gebruiken als een blockchain-add-on voor hun bestaande kadastersystemen. "


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.