OCC-leider Brian Brooks: ‘Niemand gaat Bitcoin verbieden’

Published on 5 December 2020 at 14:30

De aanstaande regelgeving zal "een stuk minder slecht zijn dan waar mensen zich zorgen over maken."

OCC-leider Brian Brooks: ‘Niemand gaat Bitcoin verbieden’ 

 


Brian Brooks, het hoofd van het Office of the Comptroller of the Currency, zei dat toezichthouders Bitcoin (BTC) niet willen "doden", maar in plaats daarvan zorgen voor een soepele integratie in het financiële systeem.

 

 

In een interview met CNBC's Squawk Box op vrijdag zei Brooks:

 

 

“We zijn erg gefocust om dit goed te krijgen. We zijn erg gefocust om dit niet te doden, en het is net zo belangrijk dat we de netwerken achter Bitcoin en andere crypto's ontwikkelen als dat we witwassen en terrorismefinanciering voorkomen. "

 


Het Office of the Comptroller of the Currency is het bureau van het Treasury Department dat toezicht houdt op federale banken.

 

 

De opmerking van Brooks was in reactie op een vraag of de administratie van Donald Trump van plan was om potentieel schadelijke cryptocurrency-voorschriften voor het einde van de termijn uit te rollen. Brian Armstrong, CEO van Coinbase, vestigde vorige maand de aandacht op dit probleem in een reeks tweets waarin hij uitlegde waarom strikte regelgeving gericht op zelf-gehoste crypto-wallets een slecht idee zou zijn.

 

 

Op de vraag of we aan het einde van de ambtstermijn van president Trump nieuwe regelgeving kunnen verwachten, zei Brooks:

"Ik denk dat je tegen het einde van de Trump-termijn veel goed nieuws voor crypto zult zien. Een deel ervan zal te maken hebben met banken die verbinding maken met blockchains, een deel ervan zal meer duidelijkheid geven over de aard van deze activa. "

 


Hoewel hij erkent dat het een ‘gevaarlijke wereld’ is, zei Brooks:

"Niemand gaat Bitcoin verbieden. Niemand zal sommige van deze transmissietechnologieën verbieden. "


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.