Coinbase wordt een van de oprichters van de crypto-patentgroep van Square

Published on 5 December 2020 at 16:30

Coinbase zal COPA helpen bij het verdedigen tegen overdreven octrooien.

Coinbase wordt een van de oprichters van Square's crypto-patentgroep 

 


De Cryptocurrency Open Patent Alliance, of COPA, geleid door financieringsmaatschappij Square, heeft onlangs Coinbase aangemerkt als een deelnemer. Square onthulde de groep in september als een methode om het overdreven bereik van octrooien af ​​te weren - een probleem waarvan bekend is dat het de technologische vooruitgang beperkt.

 

 

Coinbase senior counsel en COPA-bestuurslid Brittany Cuthbert zei dat vrijdag in een openbare verklaring van de alliantie:

 

 

“Terwijl de crypto-economie blijft groeien, vinden we het belangrijk om alle projecten die bouwen aan een open financieel systeem te helpen versterken. [...] We kijken ernaar uit om samen met de leden van COPA een fundamenteel patentschild voor onze branche te creëren. "

 


Patenten, die twintig jaar meegaan, maken in wezen aanspraak op innovaties die als eigendom worden beschouwd, waardoor concurrenten geen vergelijkbare producten of diensten mogen produceren of bepaalde technologie kunnen gebruiken. Hoewel open-source technologie een veel voorkomend thema is in de crypto- en blockchain-industrie, hebben verschillende entiteiten patenten aangevraagd voor bepaalde vorderingen in de markt, waaronder Block.one en Samsung.

 

 

De verklaring legde verder uit:

`` COPA gelooft dat het succes van cryptocurrency afhangt van het feit dat de gemeenschap samenkomt om te bouwen en te ontwikkelen op bestaande technologieën om te innoveren, wat niet mogelijk is wanneer partijen fundamentele technologie verbinden in octrooien en rechtszaken. ''

 


Patenten hebben wel degelijk nut in de wereld, meent COPA, hoewel grenzen kunnen worden overschreden, wat tot problemen leidt. "Hoewel octrooien soms nuttig kunnen zijn voor defensieve doeleinden, bedreigt aanstootgevend en misplaatst gebruik van octrooien de groei en acceptatie van opkomende technologieën zoals cryptocurrencies", luidt de verklaring. "Er bestaat bezorgdheid dat 'patent lockup' van fundamentele cryptocurrency-technologieën door een select aantal innovatie zal onderdrukken en massale acceptatie zal ontmoedigen."

 

 

Ongeveer 12 jaar geleden publiceerde de pseudonieme Bitcoin (BTC) -maker Satoshi Nakamoto hun nu beruchte whitepaper. De revolutie die volgde, werd waarschijnlijk mede mogelijk gemaakt door de open-source onderbouwing van de geschetste technologie.

 

 

"COPA streeft ernaar om fundamentele technologie op cryptocurrency beschikbaar te maken zodat iedereen vrijelijk kan gebruiken en pakt het probleem van het vastlopen van octrooien aan met een dubbele benadering", aldus de verklaring.

 

 

COPA heeft momenteel 18 leden: Square, Coinbase, Blockstream, Kraken en 14 anderen. Leden houden zich aan een code, wat inhoudt dat ze zich onthouden van het gebruik van 'hun crypto-patenten tegen wie dan ook, behalve om defensieve redenen'.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.