Crypto-spelers pleiten voor een presidentiële gratiezaak voor Ross Ulbricht

Published on 7 December 2020 at 13:37

Met slechts 44 dagen voor de inauguratie van eem nieuwe president van de Verenigde Staten, smeken spelers in de crypto-markt Donald Trump om zijn vergevende macht te gebruiken voor Silk Road-oprichter Ross Ulbricht.

In een recente tweet van Jason Williams smeekte de medeoprichter van Morgan Creek Digital Assets Trump om "het juiste te doen" door Ulbricht en klokkenluider Edward Snowden gratie te verlenen. Peter McCormack van de What Bitcoin Did-podcast volgde een paar dagen later en voegde WikiLeaks-oprichter Julian Assange toe aan de lijst met mogelijke gratie.

 

 

. @realDonaldTrump's nalatenschap als president kan heel anders worden herinnerd als hij gratie verleent:
- Ross Ulbricht (@RealRossU)
- Julian Assange
- Edward Snowden

 

 

De mensheid zou hier alleen maar van profiteren.
ReTweet de shit hieruit.

 

 

- Peter McCormack (@PeterMcCormack) 24 november 2020
De drie - Snowden, Ulbricht en Assange - behoren tot de vele namen die naar voren worden gebracht door adviseurs, experts en conservatieve commentatoren terwijl Trump de rest van zijn presidentschap dient. Ulbricht, de oprichter van de darkweb-markt Silk Road, zit momenteel twee levenslange gevangenisstraffen uit zonder de mogelijkheid van voorwaardelijke vrijlating nadat hij schuldig is bevonden aan federale aanklachten wegens het witwassen van geld, computerhacking en samenzwering om verdovende middelen te verhandelen.

 

 

Snowden, een voormalig contractant van de National Security Agency die klokkenluider werd, verliet de Verenigde Staten in 2013 en kreeg asiel in Rusland. Het ministerie van Justitie heeft hem beschuldigd van het overtreden van de spionagewet van 1917 en diefstal van overheidseigendommen. Sindsdien heeft hij verklaard dat hij het Russische staatsburgerschap zal aanvragen.

 

 

Hoewel hij de Australische nationaliteit heeft, is Assange door meer dan één nationale autoriteit beschuldigd, onder meer wegens beschuldigingen van aanranding in Zweden. In 2019 beschuldigden de Verenigde Staten hem van het overtreden van de spionagewet van 1917 in verband met de vrijgave van documenten die waren verstrekt door de inlichtingenanalist Chelsea Manning van het Amerikaanse leger op WikiLeaks. Assange zit momenteel in een Britse gevangenis in afwachting van een uitleveringsbesluit dat in de VS zal worden berecht.

 

 

Volgens een beslissing van het Hooggerechtshof is de macht van de Amerikaanse president om iemand gratie te verlenen "onbeperkt" - hoewel deze uitspraak in de media in twijfel wordt getrokken te midden van geruchten dat Trump overweegt om preventief gratie te verlenen voordat hij op 20 januari het Witte Huis verlaat. kantoor in 2017, heeft hij gratie verleend, omgezet of de veroordeling van 45 personen die beschuldigd zijn van federale misdrijven, ingetrokken.

 

 

Omdat er geen limiet is aan het aantal federale gratie dat Trump kan verlenen, kan het beslissen wie er een ontvangt gewoon een kwestie zijn van een reactie op een publieke verontwaardiging of persoonlijke voorkeur. Trump zei in augustus dat hij "zou gaan kijken naar" het vergeven van Snowden, terwijl een advocaat van Assange beweerde dat een voormalig Republikeins congreslid de oprichter van WikiLeaks ook een presidentieel pardon had aangeboden. Hoewel Snowden een mogelijke ontvanger van gratie is, heeft hij er ook voor gepleit dat Assange er een zou krijgen in plaats van zichzelf.

 

 

Zonder een definitieve verklaring van de Amerikaanse president en de tijd dringt, hopen cryptospelers Assange, Snowden, Ulbricht of een combinatie van drie bovenaan de lijst te plaatsen - of op zijn minst prominent op Twitter - om de aandacht van Trump te trekken.

 

 

Het is tijd voor @realDonaldTrump naar # FreeSnowden # FreeAssange # FreeRoss
En alle anderen in de gevangenis voor misdaden zonder slachtoffers. pic.twitter.com/dwQDThb6Bl

 

 

- Roger Ver (@rogerkver) 26 november 2020
HERINNERING: President Trump moet Edward Snowden en Julian Assange gratie verlenen voordat hij zijn ambt verlaat.

 

 

- Pomp (@APompliano) 8 november 2020
Niet alle crypto-gebruikers waren zo enthousiast om Ulbricht mogelijk gratis te zien gaan, gezien de controversiële aard van Silk Road als facilitator voor het kopen en verkopen van drugs.

 

 

 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.