Duitse bank lanceert cryptofonds dat een portefeuille van digitale activa dekt

Published on 7 December 2020 at 17:30

Het Digital Asset Fund I van Hauck & Aufhäuser zal naar verluidt 85% van de totale crypto-activamarkt dekken.

Duitse bank lanceert cryptofonds voor portefeuille met digitale activa 

 


De Duitse privébank Hauck & Aufhäuser kondigde zijn eerste cryptofonds aan, het HAIC Digital Asset Fund I, dat op 1 januari 2021 van start gaat.

Volgens een rapport over FundView zal het initiatief, een samenwerking met de Berlijnse fintech Kapilendo, zich richten op institutionele en semi-institutionele beleggers die willen investeren in een portefeuille van crypto-activa, waaronder Bitcoin (BTC), Ether (ETH) en Stellar (XLM ).

 

 

Het fonds zal een passieve beleggingsstrategie nastreven, met een crypto-allocatieratio op basis van marktkapitalisatie en andere criteria. Volgens het bedrijf zal de portefeuille 85% van de totale crypto-activamarkt dekken.

 

 

De minimale investering in het fonds is 200.000 euro ($ 242.000), zonder limiet voor de inschrijvingsperiode, en de totale lopende kosten voor het fonds bedragen 2,05% van het fondsvolume.

 

 

Kapilendo zal optreden als de crypto-bewaarder, terwijl Hauck & Aufhäuser verantwoordelijk is voor het fondsbeheer. Bestuurslid Holger Sepp legde uit dat de institutionele interesse in crypto in Duitsland groeit:

“We zien dat digitale activa en cryptocurrencies steeds aantrekkelijker worden bij institutionele beleggers. Met de lancering van ons eerste cryptofonds hebben we samen met Kapilendo een innovatief investeringsvehikel gecreëerd dat onze klanten goedkope en veilige toegang geeft tot de nieuwe crypto-activaklasse, terwijl we voldoen aan de gevestigde kwaliteitsnormen en hoge eisen van Hauck & Aufhäuser. "

 


Zoals Cointelegraph vorige week meldde, heeft Stone Ridge's digitale asset-dochter NYDIG onlangs $ 150 miljoen opgehaald in twee crypto-investeringsfondsen.

 

 

Ondanks de voortdurende weigering van de SEC om een ​​Bitcoin ETF goed te keuren, komen er steeds meer voertuigen beschikbaar voor institutionele beleggers om de cryptomarkt te betreden.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.