Facebook's nieuwe cryptocurrencie naam Diem bedreigd met een rechtszaak over branding

Published on 8 December 2020 at 12:33

De geschiedenis zou zich kunnen herhalen, aangezien het onlangs hernoemde cryptocurrency-project van Facebook mogelijk te maken heeft met een rechtszaak vanwege de nieuwe naam - Diem.

De gigantische sociale media blijven controverse veroorzaken, zelfs als ze wanhopig proberen deze te vermijden. Slechts een week nadat Facebook de naam Libra veranderde in Diem (wat 'dag' betekent in het Latijn), zou het bedrijf kunnen worden geconfronteerd met een rechtszaak van een in Londen gevestigde fintech-app met dezelfde naam.

 

 

We meldde vorige week dat Facebook de naam van zijn toekomstige cryptocurrency veranderde in een nieuwe poging om te ontsnappen aan alle regelgevende hindernissen op zijn weg.

 


Het lijkt er echter op dat de Vereniging achter het project (weer) de verkeerde naam heeft gekozen. Volgens een recent rapport heeft een financiële applicatie met dezelfde naam Diem gedreigd Facebook en zijn partners aan te klagen wegens kopiëren.

 


Oprichter en CEO van de financiële app, Geri Cupi, zei in een verklaring dat ze "stomverbaasd" waren toen het nieuws uitbrak dat de Libra Association van Facebook de naam Diem had gekozen. "Als kleine startup zijn we bezorgd dat verwarring bij klanten als gevolg van de acties van Libra een aanzienlijke impact zal hebben op onze groei", voegde Cupi toe.

 


De Britse startup overwoog het idee om toe te geven en te zeggen: "we zijn een klein bedrijf", maar het juridische team adviseerde ze met klem om actie te ondernemen om het merk te beschermen.

 


"Het zou voor Facebook niet zoveel moeite hebben gekost om erachter te komen of er nog een Diem is in de financiële dienstverlening ... Ze waren duidelijk van mening dat‘ we kunnen ze gewoon verpletteren, we zijn Facebook. ’'' - beweerde Cupi.

 

 

Het is vermeldenswaard dat dit de tweede vergelijkbare situatie van Facebook is. Kort na de aankondiging van het eerste Libra-project vorig jaar, stuurde een Israëlische verzekeringsmaatschappij genaamd Libra een bericht waarin ze beweerde dat het alle rechten op het handelsmerk "Libra" bezit.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.