'Een vloedgolf van geld en krediet' - Ray Dalio

Published on 9 December 2020 at 09:42

De miljardair waarschuwt voor inkomende activa-inflatie terwijl hij Bitcoin en goud aanbeveelt terwijl hij zichzelf blijft klaarstomen voor cryptocurrency.

'Een vloedgolf van geld en krediet' Bitcoin (BTC) kan bescherming bieden tegen de "afnemende waarde van geld", zegt de nieuw bullish investeerder Ray Dalio.

 

In een Reddit "Ask Me Anything" -sessie op 8 december zei Dalio, die vorige maand zijn scepsis over Bitcoin verliet, dat de cryptocurrency een aanvulling zou kunnen zijn op goud als investering.

 

Dalio: Bitcoin "zou een diversificatie van goud kunnen zijn"

 

`` Ik denk dat bitcoin (en sommige andere digitale valuta) zich de afgelopen tien jaar hebben bewezen als interessante goudachtige activa-alternatieven, met overeenkomsten en verschillen met goud en andere beperkte voorraad, mobiele (in tegenstelling tot onroerend goed) voorraden van rijkdom, " Hij schreef.

 

"Dus het zou kunnen dienen als een diversificatie van goud en andere soortgelijke opslag van rijkdom."
Dalio belichtte zijn mening over verschillende aspecten van de wereldeconomie, waaronder de huidige positie van de VS, China en de staat van fiatvaluta.

 


Hij vervolgde dat het drukken van geld de inflatie van activa zou stimuleren, wat impliceert dat het simpelweg aanhouden van rijkdom in contanten tot verliezen zou leiden.

 

"We bevinden ons in een vloed van geld en krediet die de meeste activaprijzen opdrijft en rijkdom verdeelt op een manier die het systeem waarvan we denken dat het normaal is, niet kan, en dat een bedreiging vormt voor de waarde van ons geld en krediet. ," hij waarschuwde.

 

"Hoogstwaarschijnlijk zal die vloedgolf van geld en credit niet afnemen, dus die activa zullen niet dalen wanneer ze worden gemeten in de waardeverminderende waarde van geld. Het is belangrijk om goed te diversifiëren in termen van valuta en landen, maar ook in activaklassen."
Een bekende BTC-bullcase

 

Zijn perspectief bootst opvallend dat van Bitcoin-voorstanders na, met name Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, die het bedrijf leidt naar BTC-reserves van bijna $ 1 miljard.

 

Saylor benadrukte in een interview met "The Bitcoin Standard" -auteur Saifedean Ammous in september dat de inflatie van activa veel groter was dan die van contant geld, en dat grote voorraden papiergeld dus verwant waren aan een "smeltend ijsblokje".

 


Dalio wijkt dus steeds verder af van zijn bitcoin-sceptische positie enkele weken geleden, die begon te ontdooien toen hij toegaf dat hij "misschien iets mist" over de ware aard ervan. Desalniettemin pleitte hij niet voor een "volledige Bitcoin-portefeuille".

 

"Het belangrijkste is om een ​​aantal van dit soort activa (met een beperkt aanbod, die mobiel zijn en die rijkdommen zijn), inclusief aandelen, in portefeuille te hebben en te diversifiëren. Niet genoeg mensen doen dat," 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.