Venezuela, Colombia vormen 23% van P2P Bitcoin-handel op LocalBitcoins

Published on 9 December 2020 at 14:00

De Covid-crisis en de ongebreidelde inflatie hebben de ogen geopend van Latijns-Amerikaanse handelaren, waardoor hun interesse voor Bitcoin is toegenomen.

Venezuela is de op een na grootste markt van LocalBitcoins, terwijl Colombia naar de derde plaats is gesprongen.

 

Dankzij haperende economieën staan ​​beide landen, plus Argentinië, bijna bovenaan de Bloomberg's 2020 Misery Index.

 

Burgers lijken Bitcoin te gebruiken als een winkel van waarde.

 

Twee Latijns-Amerikaanse landen hebben zichzelf in de top drie geplaatst voor Bitcoin-handel op LocalBitcoins - het meest prominente peer-to-peer (P2P) handelsplatform voor cryptocurrency.

 

Volgens een bericht van de educatieve groep "Satoshi en Venezuela", gepubliceerd door LocalBitcoins, heeft Venezuela zijn positie als de op een na grootste Bitcoin-handelaar ter wereld behouden, goed voor 12,3% van al het handelsvolume wereldwijd in 2020. De socialistische natie is slechts overtroffen door Rusland (17,4%), volgens gegevens gepubliceerd door LocalBitcoins en bevestigd door Decrypt via cryptodatasite Useful Tulips.

 

Maar er komt een nieuwe speler op de markt: Colombia.

 

Bankproblemen in Latijns-Amerika zorgen voor adoptie van cryptovaluta

De COVID-19-pandemie heeft het aantal cryptocurrency-transacties in Latijns-Amerika niet vertraagd. Blockchain-analyse toont zelfs aan dat de totale waarde van cryptocurrency overgedragen vanuit de regio ...

 

 

Het buurland van Venezuela nam de derde plaats in na het verplaatsen van 11,3% van alle Bitcoins die op LocalBitcoins werden verhandeld. Het land leidt ook de Bitcoin-geldautomatenmarkt in Latijns-Amerika met 60 geïnstalleerde geldautomaten, wat enig bewijs levert dat de interesse in cryptocurrencies even snel groeit als tokenprijzen.

 

Met 23% van de totale markt van LocalBitcoins verslaan de twee Latijns-Amerikaanse landen de handelsfrequentie die is geregistreerd door Sub-Sahara Afrika, een regio met een sterk groeiend volume op het rivaliserende Paxful-platform.

 

Topmarkten voor LocalBitcoins. 
De redenen lijken overwegend geopolitiek en financieel te zijn. Verwijzend naar Venezuela, stelt de post: "Hyperinflatie in het land heeft ertoe geleid dat het uitwisselingsvolume van Bitcoin aanzienlijk is gestegen in het land. Dit heeft ook invloed op het volume in buurland Colombia."

 

Naast Colombia en Venezuela zijn Argentinië, Chili en Brazilië andere economieën die een relevante rol spelen op de Latijns-Amerikaanse markt. Het gebruik van Bitcoin als een mid-pandemische waardeopslag lijkt de belangrijkste oorzaak te zijn van de recente verschuiving van deze markten naar crypto-economie.

 

Tijdens de regering van Mauricio Macri, die eindigde in december 2019, zakte Argentinië naar een economisch dieptepunt en bereikte de # 2-positie op Bloomberg's 2020 Misery Index, vlak achter Venezuela en drie plaatsen voor Colombia.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.