Amerikaanse wetgevers vertellen Mnuchin om zich terug te trekken van potentiële Crypto Wallet Regulaties

Published on 10 December 2020 at 11:51

Vier Amerikaanse wetgevers willen dat minister van Financiën Steven Mnuchin zijn geruchten over crypto-wallet-voorschriften heroverweegt.

Vertegenwoordigers Warren Davidson (R-Ohio), Tom Emmer (R-Minn.), Ted Budd (RN.C.) en Scott Perry (R-Penn.) Stuurden woensdag een brief naar Mnuchin, waarin ze 'onze bezorgdheid uitten' over geruchten zelf-gehoste wallet-regelgeving die de secretaris blijkbaar van plan is de komende weken te implementeren.


De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, tweette vorige maand dat Mnuchin van plan was deze nieuwe regelgeving te 'versnellen', die blijkbaar crypto-exchanges zouden vereisen om ken-je-klantgegevens voor zelf-gehoste portefeuilles te verifiëren voordat ze cryptocurrencies van hun platformen naar de private wallets worden sturen.


Volgens de brief van deze woensdag zou deze potentiële regeling 'het Amerikaanse leiderschap belemmeren', Amerikaanse actoren beletten deel te nemen aan de markt en 'het ministerie van Financiën ondermijnen om te voorkomen dat illegale actoren het financiële systeem exploiteren'.


Exchanges vereisen om zoveel KYC-gegevens te behouden, zou ook de privacy van gebruikers in gevaar kunnen brengen, schreven de wetgevers. In plaats daarvan zou de VS een "regelgevende pariteit" moeten hebben tussen het traditionele financiële systeem en het crypto-ecosysteem.


Het implementeren van regelgeving rond zelf-gehoste wallets kan het onbedoelde effect hebben dat iedereen die er momenteel een gebruikt in een crimineel verandert, voegde de brief eraan toe.


In een online gepubliceerde verklaring zei Davidson: "Voordat de Schatkist middernachtregels uitvaardigt voor de regulering van zelf-gehoste portefeuilles, moet minister Mnuchin naar het Volkshuis komen en met vertegenwoordigers praten over wat zijn voorschriften zouden doen."


"Overregulerende zelf-gehoste wallets zullen een opkomende industrie verpletteren en de Verenigde Staten achter de rest van de wereld laten als het gaat om het benutten van de kracht van blockchain en cryptocurrency," voegde hij eraan toe.


Dit is de tweede brief die de meeste van deze wetgevers woensdag hebben gestuurd; Eerder op de dag leidde Emmer een brief aan Jay Clayton, voorzitter van de Securities and Exchange Commission, waarin hij de effectenregelgever vroeg om duidelijke richtlijnen te creëren voor crypto-bewaring en de Financial Industry Regulatory Authority opdracht te geven om makelaars-dealers vanuit de markt goed te keuren.


Clayton is van plan om eind 2020 zijn functie neer te leggen.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.