Maak kennis met de 19-jarige Oekraïense wetgever met miljoenen in Monero

Published on 11 December 2020 at 19:49

Rostislav Solod, 19, is de jongste wetgever in de stad Kramatorsk, Oekraïne. Hij is ook een cryptomiljonair.

 

Solod is de zoon van twee nationale parlementsleden, Yuri Solod en Natalia Korolevska. Hij ging dit najaar de politiek in, net van school. In zijn verplichte eigendomsverklaring zei hij dat hij 185.000 monero bezat, of $ 24,5 miljoen aan cryptocurrency.

 

Dit was in feite het enige stuk eigendom dat de jonge wetgever zelf bezat. Al het andere in zijn verklaring, inclusief onroerend goed, auto's en handelsmerken, is van zijn ouders.

 

Solod vertelde tijdens een recent interview dat hij begon met het kijken naar crypto toen hij op school zat, rond 2014. Bitcoin trok hem niet aan. Monero (XMR), aan de andere kant, leek een meer levensvatbare cryptocurrency vanwege de anonimiteit en constante vraag van de zwarte markt, zei Solod.

 

Hij verzamelde tot 2015 monero op exchanges zei hij, met behulp van zijn spaargeld en wat geld dat zijn ouders hem gaven voor een zakelijk project dat nooit is gebeurd. Solod "hield nooit echt van school", zei hij, dus besteedde hij veel tijd aan het bestuderen van financiële markten en het leren over crypto.

 

Oekraïne, dat door Chainalysis werd beoordeeld als het land met het hoogste acceptatieniveau voor cryptovaluta ter wereld, is nu bezig met het goedkeuren van zijn eerste wetgeving die crypto reguleert. Solod geeft toe dat hij hier aanvankelijk niet gek op was.

 

“Voor mij, als ondernemer en jonge kerel, is dit slecht: ik zag crypto als een eiland in de oceaan, onaangeroerd door een zondige hand. Een absoluut vrije zone waar iedereen alles kan doen. Maar als politicus begrijp ik dat deze wet geld op de begroting van [het land] zal brengen ', zei Solod.

 

De privacyfunctie van Monero is niet langer van toepassing op Solod. Hij moet al zijn bezittingen als overheidsfunctionaris melden, dankzij een wet die bedoeld is om corruptie en illegale verrijking in de machtskringen van het land te voorkomen. In de toekomst zou de jonge politicus de crypto liquideren en het geld opnieuw investeren in een nieuw zakelijk project, zei hij.

 

Solod overweegt om in cryptomining te gaan (tot nu toe geen beslissing over welke munt) en wat tokens te kopen van het pas gelanceerde Efforce-project, ondersteund door Apple-mede-oprichter Steve Wozlniak. Maar zijn favoriete crypto-gerelateerde plan lanceert zijn eigen token, zei Solod.

 

"Verkiezingen en de politieke carrière leidden me een tijdje af van deze plannen", zei hij.

 

Ze leiden hem ook af van zijn studie. Solod zei dat hij momenteel een hoofdvak economie volgt aan de Royal Holloway University in Londen. Hij studeert op afstand vanwege de coronavirus-quarantaine, zei hij, hoewel het soms moeilijk is om tijd te vinden voor zowel werk als school.

 

Gevraagd waarom hij besloot de politiek in te gaan, verwees Solod naar zijn familie en zei hij: "hij was erin geboren."

 

"Ik was benieuwd waarom het land zich niet ontwikkelt," zei Solod. “Ik wil de situatie echt veranderen met de corruptie. De oude methoden om het te voorkomen werken niet meer. "


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.