Crypto kan creditcards verpletteren: Y Combinator Medeoprichter Paul Graham

Published on 11 December 2020 at 21:00

Paul Graham, de medeoprichter van startup-accelerator Y Combinator, is van mening dat de toekomst van creditcardmaatschappijen grimmig is als ze doorgaan met blokkeren van klanten, volgens zijn laatste tweet.

Een van de meest succesvolle venture capitalists aller tijden gelooft dat deze cherry-picking het grote publiek naar cryptocurrencies zal duwen.

 

Bitcoin, zegt Graham, zouden creditcards "uiteindelijk kunnen doden":

Mogelijk toekomstscenario: creditcardbedrijven worden steeds kieskeuriger over voor wie ze transacties zullen verwerken, en dit wordt het ding dat het grote publiek overhaalt om cryptocurrency te gebruiken bij transacties, waardoor uiteindelijk creditcards worden gedood.

 

Graham's opmerking komt nadat Mastercard en Visa - de twee bedrijven die samen verantwoordelijk zijn voor 90 procent van de credit- en debitcardmarkt - eerder deze week besloten Pornhub af te sluiten.


De tiende meest populaire website ter wereld, met meer dan 3,3 miljard maandelijkse bezoeken, beschreef de verhuizing als "verpletterend" voor zijn modellen.

 

Dit nieuws is verpletterend voor de honderdduizenden modellen die voor hun levensonderhoud op ons platform vertrouwen.


Afgelopen november besloot PayPal ook om Pornhub te dumpen. In september nam het in Montreal gevestigde videobedrijf echter een tijdige beslissing om Bitcoin en Litecoin te accepteren.

 

Bitcoin heeft Visa in het vizier

 

Zoals gemeld door U.Today, overtrof Bitcoin eind november de marktkapitalisatie van Mastercard tijdens de aanloop naar zijn nieuwe recordhoogte.

 

Op het hoogtepunt van de vorige bull-markt wist de nummer één cryptocurrency ook Visa, de grootste elektronische betalingsverwerker, te overtroeven, maar deze prestatie moet deze keer nog worden bereikt.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.