Russische overheidsfunctionarissen moeten tegen juni 2021 Crypto Holdings aangeven

Published on 11 December 2020 at 22:00

Russische openbare ambtsdragers moeten hun crypto-bezit voor het midden van volgend jaar aangeven.
President Vladimir Poetin zegt dat crypto-activumverklaring deel moet uitmaken van alle anticorruptieprocessen.

Het niet bekendmaken van crypto-holdings kan leiden tot boetes en gevangenisstraffen.

 


The Trust Project is een internationaal consortium van nieuwsorganisaties die standaarden voor transparantie opstellen.

 


Door het aandringen van Rusland op de aangifte van cryptovaluta zullen overheidsfunctionarissen vanaf 2021 verplicht zijn om hun bezit in cryptovaluta openbaar te maken.

 

Na jaren van onduidelijke cryptovoorschriften, evolueert het land eindelijk naar gecodificeerde digitale vermogenswetten.

 

Crypto-holdings opgenomen in vermogensverklaring voor Russische functionarissen
Volgens een decreet dat op 10 december door de Russische president Vladimir Poetin is ondertekend, hebben overheidsfunctionarissen tussen 1 januari en 30 juni 2021 de tijd om hun cryptobezit openbaar te maken.Ook moeten kandidaten die strijden om een ​​ambt of toegang tot de overheidsdienst, hun bezit ook indienen als onderdeel van hun vermogensverklaring.

 

Deze verklaring heeft niet alleen betrekking op hun individuele activa in cryptocurrency, maar ook op het bezit van hun echtgenoten en niet-volwassen kinderen.

 

Naast de ondertekening van het decreet drong president Poetin er ook bij de centrale bank en andere relevante toezichthouders op aan om de wet te handhaven bij het opstellen van protocollen voor vermogensverklaring.

 

In een soortgelijk aangifteproces voor corruptiebestrijding onthulde een 19-jarig Oekraïens gemeenteraadslid dat hij voor $ 24 miljoen aan de op privacy gerichte Monero (XMR) "munt" bezit.

 

De benadering van de president voltooit een wetsontwerp dat aanvankelijk in oktober werd aangekondigd. Destijds was de verhuizing een omkering van een 2018-beleid dat ambtenaren belette hun cryptocurrency-activa aan te geven.

 

Nu cryptovaluta in Rusland als eigendom wordt erkend, is het misschien onverwacht dat deze regel wordt teruggedraaid, althans voor belastingdoeleinden. Zoals eerder gemeld, zijn recente wijzigingen in het Russische wetboek van strafrecht gepaard gegaan met zware straffen voor niet-openbaar gemaakte cryptocurrency-activa.

 

Boetes en gevangenisstraffen voor wetsovertreders
Individuen en bedrijven met niet-bekendgemaakte cryptovaluta's van meer dan 100.000 roebel (~ $ 1.300) lopen het risico te worden geconfronteerd met een boete van 50.000 roebel (~ $ 650) of verbeurdverklaring van 30% van hun cryptocurrency-fondsen.

 

Degenen die geen cryptofondsen van meer dan 1 miljoen roebel ($ 13.000) bekendmaken, kunnen nog zwaardere straffen krijgen in de vorm van een gevangenisstraf van drie jaar.

 

In november verzekerde de Russische premier Mikhail Mishustin cryptohouders van de toezegging van de regering om juridische bescherming te bieden voor hun activa. Deze juridische dekking is echter afhankelijk van volledige openbaarmaking van hun cryptocurrency-bezit.

 

Ondertussen overweegt de Russische centrale bank naar verluidt de creatie van een digitale roebel, nu de digitale valuta van de centrale bank (CBDC's) nog populairder wordt.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.