13% van de witwastransacties van Bitcoin vond plaats via privacywallets

Published on 13 December 2020 at 15:00

Privacywallets werden gebruikt om het geld wit te wassen dat was gestolen van de hacks op Twitter en Kucoin, hun rol bij personen met slechte bedoelingen blijft groeien.

Een recent rapport van een blockchain-analysebedrijf toonde aan dat criminelen privacywallets zijn gaan gebruiken om hun illegale bitcoin-transacties te verbergen. Het gebruik van dergelijke portemonnees is sinds 2019 enorm gestegen en nu gaat meer dan 13% van alle opbrengsten van misdrijven via deze wallets.

 

Het in het VK gevestigde analysebedrijf Elliptic benadrukte in zijn laatste rapport de toename van het aantal witwaszaken met bitcoin. Het wees echter op een aanzienlijke verandering in de primaire werkwijze.

 

De paper schetste dat de meest geprefereerde tool voor het witwassen van geld de beruchte bitcoin-mixers waren. Simpel gezegd, dergelijke mixers dienen als randomizers voor munten en zorgen ervoor dat de verzonden en ontvangen bitcoins verschillend zijn. Uiteindelijk maken ze het moeilijker om de transactie terug te traceren naar de oorspronkelijke portemonnee.

 

Omdat ze echter ook problemen hebben, waaronder de mogelijkheid dat wetshandhavingsinstanties zich voordoen als mixeroperators of toezichthouders die het gebruik met succes aanpakken, zijn criminelen zich gaan wenden tot een andere optie: privacyportefeuilles.

 

Dit zijn bitcoin-wallets (hot or cold) die van bepaalde individuen zijn, in plaats van een exchange. In combinatie met het Tor-anonimiteitsnetwerk kunnen dergelijke wallets CoinJoin-transacties verzenden.

 

CoinJoin, aan de andere kant, is het proces van het creëren van BTC-transacties met meerdere partijen waarbij de oorspronkelijke bron ook gemengd en moeilijk te traceren is. Het eindresultaat van deze diensten is sinds vorig jaar grotendeels populair geworden onder witwassers. Zoals de onderstaande grafiek illustreert, zijn transacties in de privacywallet  die zijn gekoppeld aan criminelen goed voor 13% en hebben ze mixers overtroffen.

 

Betrokkenheid bij de twee meest bekende hacks van 2020. 2020 heeft op de een of andere manier verschillende belangrijke inbreuken op de beveiliging gezien die verband houden met de cryptocurrency-industrie. Het rapport van Elliptic gaf aan dat privacywallets waren gebruikt bij de kucoin hack en Twitter hack om het opgenomen geld wit te wassen.

 

 

Dat zijn namelijk de Twitter-hack die tientallen spraakmakende accounts gehacked zagen worden om een ​​nep-bitcoin-weggeefactie te promoten en de aanval op KuCoin die $ 280 miljoen in verschillende digitale valuta heeft gestolen. Waarvan 11 miljoen in bitcoin, de rest is overigens terug bij kucoin.Het rapport vermeldde echter niet welk deel van het gestolen geld met succes is witgewassen via de privacywalletd. Een maand na de hack op de cryptocurrency-exchange zei de CEO van KuCoin dat ze $ 235 miljoen hadden teruggevorderd - oftewel 84% van al het geld.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.